0.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Lucrările la o nouă gradiniță din Ruginoasa, blocate în urma unor reclamații

Situație de neînțeles în Ruginoasa. Lucrările de construcție a unei grădinițe în curtea școlii din localitate, investiție asigurată cu fonduri de la Banca Mondială, prin Ministerul Educației, sunt blocate în urma reclamațiilor făcute chiar de directoarea instituției de învățământ, Irina Dodu.

Primarul comunei, Dănuț Nechifor, susține că motivul invocat de reclamantă este faptul că distanța dintre noua investiție și un teren proprietate privată a directoarei ar fi mai mică decât prevede legea, ceea ce nu ar fi adevărat.

Edilul spune că situația actuală ar fi unică în țară și că o investiție extrem de necesară pentru comunitate și finanțată, este blocată în timp ce preșcolarii merg la cursuri într-o clădire care aparține Clubului Copiilor.

Noua grădiniță ar urma să aibă trei săli de clasă și dotări moderne, iar investiția este de peste 2 milioane de lei.

În prezent, controversată situație se află în instanță, iar primăria a apelat la o cale de atac – contestația în anulare a deciziei de suspendare a lucrărilor, procesul având termen pe 31 ianuarie anul curent.

Contactată telefonic de reporterii BIT TV, directoarea școlii, Irina Dodu, a refuzat să își argumenteze punctul de vedere pe acest subiect.

Până când situația va fi lămurită de o instanță judecătorească, preșcolarii din localitate vor fi lipsiți de o investiție modernă, adaptată acestor timpuri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow