More

  Lucrări la Hîrlău pentru punerea în funcțiune a noii rețele de distribuție

  Array

  Lucrări premergătoare punerii în funcțiune a noii rețele de distribuție din orașul Hârlău

  Lucrările de retehnologizare a Stației de tratare a apei Hârlău se apropie de final, ApaVital derulând în această perioadă o serie de lucrări specifice, premergătoare punerii în funcțiune a stației reabilitate și a noii rețele de distribuție, care vor duce în final la îmbunătățirea calității serviciilor prestate utilizatorilor din această arie de operare.

  În perioada 25 iulie – 1 august 2016, în orașul Hârlău, pe străzile Bogdan Vodă, Petru Rareș, Alexandru Lăpușneanu și Roșiori se vor executa lucrări de evacuarea a apei pentru spălarea conductelor, respectiv încărcarea cu apă și dezinfecția conductelor noi, în vederea punerii în funcțiune a sistemului, iar în perioada 1-4 august 2016, aceleași operațiuni se vor desfășura pe străzile Nicolae Iorga și Ștefan cel Mare.

  Lucrările menționate nu implică întreruperi ale furnizării apei către utilizatorii din zonele afectate, însă pot crea un anume disconfort în ceea ce privește desfășurarea circulației auto. De asemenea, apa rezultată din descărcări va fi dirijată pe carosabil, în vederea preluării acesteia de către rețeaua de canalizare a orașului.

  După finalizarea lucrărilor, ApaVital va efectua un număr de trei intervenții de trecere de pe rețeaua veche pe rețeaua nouă de distribuție, ceea ce va implica întreruperi ale furnizării apei potabile, de câte 4 ore fiecare, lucrări care, fiind planificate, vor fi anunțate din timp utilizatorilor.

  Lucrările de extindere a rețelelor de apă din orașul Hârlău, inclusiv reabilitarea stației de tratare a apei potabile, fac parte din Contractul de Lucrări nr. 18, realizat în cadrul proiectului “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Iași, cofinanțat din fonduri de coeziune, prin programul POS Mediu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI