7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Lucrări de proastă calitate pe DJ 208. Conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri refuză să facă recepţia

Lucrări în bătaie de joc pe un drum judeţean din Iaşi. Un tronson de un kilometru de pe DJ 208, pe ruta Mirceşti-Săbăoani, reabilitat la finalul anului trecut cu peste 100.000 de euro arată jalnic şi trebuie refăcut. Asfaltul este poros, plin de fisuri, iar fundaţia s-a lăsat pe alocuri, motivul – asfaltul a fost turnat pe ploaie. Conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri a refuzat să facă recepţia lucrării şi a cerut firmei să remedieze situaţia pe cheltuială proprie.

Vălurit, plin de fisuri, cu o proastă îmbinare la ax şi şanţuri colmatate. Aşa arată pe distanţa de un kilometru drumul judeţean 208 care face legătura între Iaşi şi Neamţ. Şi toate acestea pentru că, spun specialiştii, s-a turnat asfalt rece, în condiţii improprii.

„Covorul asfaltic se toarnă la o temperatură de minim 120 de grade în condiţii de umiditate zero 00.20.17.00 nu trebuie să plouă, nu trebuie să ningă că altfel apare exfolierea stratului de asfalt. Aa mai şi plouat, au fost temperaturi care au fost chiar şi sub 0 grade,” a explicat Laurenţiu Diaconu, inginer.

Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de modul în care arată drumul realizat în urmă cu mai puţin de jumătate de an.

Continuare pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow