10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Lovituri dure în PSD Iaşi. Nichita îi pune la colţ pe Răţoi şi Constantinescu

Războiul apei de la Paşcani a fost tranşat pe linie de partid, cu uşile închise. Principalul subiect la şedinţa de ieri a Biroului Politic Judeţean al PSD a fost reprezentat de conflictul care îi opune la Paşcani pe fostul furnizor local de servicii de apă-canal, Prest Serv Apa şi societatea ieşeană ApaVital.

„În Consiliul Local Paşcani, de ceva timp se discută în con­tradictoriu, punându-se în pericol inves­tiţiile europene în sistemul de apă-canal. I-am lăsat să ia singuri deciziile, dar de la o problemă administrativă s-a ajuns la lupte interne care nu duc nicăieri şi care sunt atât în defavoarea partidului, cât mai ales a po­pulaţiei Paşcaniului. La Paşcani, locuitorii au votat masiv PSD, nu USL. Ca partid, avem o mare răspundere. Este nevoie de o abordare pragmatică a situaţiei, nu de una populistă, cum este din păcate cea a senatorului Florin Constantinescu sau a deputatului Neculai Răţoi. Pantazi este un primar în care cred, dar are nevoie de susţinerea totală a partidului. Discuţiile de acolo pun în pericol un serviciu public vital pentru păşcă­neni“, a declarat primarul Gheorghe Nichita, liderul filialei judeţene a PSD.

Dezbaterile din cadrul organismului de conducere a PSD s-au finalizat cu susţinerea menţinerii ApaVital ca operator al serviciilor locale de apă-canal. CL Paşcani urmează să se întrunească imediat după Paşte într-o şedinţă extraordinară dedicată problemei apei, după ce la ultima şedinţă ordinară proiectele de hotărâre privind revenirea serviciului de apă-canal din municipiul de pe Siret în gestiunea ApaVital au fost retrase de pe ordinea de zi. Conform unor surse apropiate discuţiilor de ieri, alternativa ar fi sancţiuni extrem de dure pe linie de partid, mergând până la excluderea lui Răţoi, Constantinescu şi a unor consilieri locali din PSD.

„Pe scurt, au fost analizate cele două variante. Prest Serv Apa înseamnă un preţ mai mic deocamdată, dar cu pierderi imense, datorii foarte mari şi o infrastructură depăşită. ApaVital înseamnă un preţ al apei ceva mai ridicat, dar o capacitate investiţională incomparabil mai mare. Pe termen scurt vor exista nemulţumiri, dar beneficiile pe termen lung sunt evidente. Nu mai este loc, în sistemul actual, de «republica Paşcani». Un operator mic nu va putea face niciodată la Paşcani ce poate face ApaVital“, a apreciat liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow