5.8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Lovitură pentru pensionari: Voinea nu ştie dacă pensiile vor putea fi plătite majorate chiar din luna ianuarie

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, susţine că prin promulgarea legii bugetului asigurărilor sociale pe 2014, fără promulgarea bugetului de stat, se creează o stiuaţie fără precedent şi nu se poate spune dacă este posibilă plata pensiilor majorate încă din prima lună a anului.
„Este o situaţie fără precedent şi juriştii trebuie să-şi exprime opinia. Pensiile vor creşte, dar creşterea va fi plătită retroactiv dacă nu intră în vigoare toate legile. Bugetul asigurărilor sociale primeşte transfreruri de la bugetul de stat”, a spus Voinea la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de ProTV.
Pensiile vor creşte cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că bugetul nu a sosit la promulgare, că se aşteaptă să primească legea luni şi că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie, el precizând că va promulga imediat bugetul asigurărilor sociale.
„Voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale, nu am nimic de reproşat acelui buget. (…) În aceeaşi zi când va veni, îl voi şi promulga. L-am urmărit, nu are decât nişte rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate să stea liniştit”, a spus Băsescu.
Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2014.
Şeful statului a precizat, în mai multe rânduri, că va respinge bugetul, în condiţiile în care acesta conţine creşterea accizei la carburant. (Mediafax)

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow