11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Lovitură pentru micii afaceriști: jocurile slot machine, legale doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române

Comisia juridică a Camerei deputaţilor a avizat, marţi, favorabil propunerea legislativă a o sută de parlamentari care prevede că jocurile de noroc de tip slot-machine vor putea să funcţioneze legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române.

Proiectul de lege cu pricina are menirea să reducă dependența românilor pentru păcănele. “Această dependenţă de jocuri de noroc. Această dependenţă de păcănele se numeşte ludomanie în tehnica medicală şi face ravagii în România, în special în zonele rurale. Sunt copii care nu au vârsta de 18 ani, care fără nicio oprelişte intră şi joacă, pierd bani, sunt oameni mature care intră să-şi cumpere ceva sau intră într-un bar să bea o bere şi acolo sunt prezente aceste slot machine, aceste păcănele care bineînţeles, la un moment dat, dau dependenţă”, a afirmat deputatul PSD Cornel Iacoban, unul dintre inițiatorii proiectului.

În replică, deputatul PNL Theordor Nicolescu a arătat că se încalcă libera concurenţă şi textul este neconstituţional. „Văd că vreţi să daţi doar la cazinouri şi la Loteria Română dreptul la slot machine. Avem un mare scandal cu concesionarea serviciilor Loteriei. Dumeavoastră vreţi ca cei care au concesionat serviciile Loteriei să aibă 80% din piaţa de slot machine din România”, a spus Nicolescu.

Sursa Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow