16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022
Array

“Lotul Agrocomplex” a scapat de control judiciar. Urmatorul termen pe 17 august

- Advertisement -

Vesti bune pentru cei 32 de functionari si fosti consilieri locali din dosarul “Agrocomplex”. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au hotarat astazi sa fie ridicata masura controlului judiciar. Asta insemna ca pe toata perioada procesului cei in cauza vor avea voie sa circule fara restrictii.

A fost insa mentinuta masura sechestrului asiguratoriu asupra averilor inculpatilor din dosar, pentru un prejudiciu de peste 2 milioane de euro, asa cum a fost estimat de procurori. Sedinta preliminara a avut loc astazi de la ora 09.00 iar urmatorul termen a fost stabilit pe 17 august.
Mentionam ca in acest dosar sunt implicate fostii consilieri pascaneni din mandatul 2004-2008, in urma votarii unei scutiri de datorii in favoarea societatii Agrocomplex SA , la care primarul Dumitru Pantazi este actionar majoritar.

Hotararea a fost anulata in urma demersului facut de prefectul judetului dar suma restanta nu a mai fost repusa in plata. Din acest motiv, prejudiciul a fost prescris iar procurorii cred ca vinovati sunt atat consilierii cat si unii functionari din Primarie. Inculpatii sunt judecati pentru acte de coruptie, fals intelectual si marturie mincinoasa. Doi dintre ei si-au recunsocut vina iar procurorii au propus sa scape cu pedepse mai usoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow