More

  LOTUL “AGROCOMPLEX” A FOST TRIMIS IN JUDECATA. ICCJR A RESPINS CONTESTATIILE AVOCATILOR

  Array

   Lotul “Agrocomplex” a fost trimis în judecată
  28 de foşti consilieri locali şi functionari publici din Paşcani au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, în dosarul “Agrocomplex” . Decizia a fost luata în cursul zilei de ieri de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Romaniei, în Camera Preliminară. Mai exact, toate cererile si excepţiile invocate de avocaţii inculpaţilor au fost respinse de magistraţi. Mai mult au fost păstrate măsurile asigurătorii dispuse de procurorii DNA.
  În dosar sunt implicaţi foştii consilieri locali din mandatul 2004-2008, pentru că au aprobat o hotărâre propusă de fostul primar, Neculai Răţoi, prin care au fost şterse datorii şi penalităţi de aproape 1 milion de lei. Hotărârea a fost anulată în instanţă la solicitarea prefectului pe motiv că nu ar fi o datorie fiscală ci una comercială. Sumele au fost sterse din evidenta Finanţelor Publice şi nu au fost repuse la plată decât după câţiva ani de zile, în campania electorală din anul 2012, motiv pentru care s-au mai adunat penalităţi de încă un milion de lei iar o parte din ele au fost prescrise.
  Procurorii cred că vinovaţi sunt atât consilierii cât şi unii funcţionari din Primărie printre care secretarul suspendat Mircea Zuzan. Inculpaţii sunt judecaţi pentru acte de corupţie, fals intelectual şi mărturie mincinoasă. Doi dintre ei şi-au recunoscut vina iar procurorii au propus să scape cu pedepse mai uşoare.
  Menţionăm că procesul ar putea dura şi câţiva ani de zile până la o decizie definitivă. Cei în cauză se aşteptau ca solicitările avocaţilor să fie admise, dosarul să se întoarcă la DNA iar sechestrul pe bunuri să fie ridicat pe motiv că nu ar fi vinovaţi.

  Iata solutia

  Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Agache Nina, Apostol Nicolae, Baba Iulia, Bodoaşcă Mihai, Bucovanu Irina,Casandra Elena, Centea Liliana, Cojocaru Constantin, Damian Dumitru, Dumea Eronim-Eduard, Huţanu Georgeta, Ioniţă Ioan, Lungu Cristina, Moraru Zîna, Negrescu Nicoleta, Pantazi Dumitru, Păvălucă Ioan, Postolachi Elena-Silvia, Prisăcaru Vasile, Răţoi Neculai, Răuţ Dănuţ, Rusu Leonard, SC „Agrocomplex Lunca Paşcani” SA Paşcani, Simion Constantin, Sîrbu Daniel, Sofian Dorina, Tabarcea Ionela-Laura, Toma Viorel şi Zuzan Mircea. II. Respinge, ca inadmisibile, cererile formulate de inculpaţi, privind revocarea măsurilor asiguratorii, dispuse prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, la datele de 02 martie 2015, 03 martie 2015 şi 16 martie 2015, în dosarul penal nr. 71/P/2012.

  III. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin rechizitoriul nr. 71/P/2012 emis la data de 25 iunie 2015 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, privind pe inculpaţii Agache Nina, Apostol Nicolae, Baba Iulia, Bodoaşcă Mihai, Bucovanu Irina, Casandra Elena, Centea Liliana, Cojocaru Constantin, Constantinescu Florin, Damian Dumitru, Dumea Eronim-Eduard, Huţanu Georgeta, Ioniţă Ioan, Lungu Cristina, Moraru Zîna, Negrescu Nicoleta, Pantazi Dumitru, Păvălucă Ioan, Pleşca Vasile, Postolachi Elena-Silvia, Prisăcaru Vasile, Răţoi Neculai, Răuţ Dănuţ, Rusu Leonard, SC „Agrocomplex Lunca Paşcani” SA Paşcani, Simion Constantin, Sîrbu Daniel, Sofian Dorina, Tabarcea Ionela-Laura, Toma Viorel, Vîngă Costinel şi Zuzan Mircea, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

  Dispune începerea judecăţii. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Bodoaşcă Mihai, Centea Liliana, Damian Dumitru, Lungu Cristina, Răuţ Dănuţ, Simion Constantin, Tabarcea Ionela-Laura, Toma Viorel şi Vîngă Costinel, în sumă de câte 230 lei,se plătesc din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Agache Nina, Apostol Nicolae, Baba Iulia, Bucovanu Irina, Casandra Elena, Cojocaru Constantin, Constantinescu Florin, Dumea Eronim-Eduard, Huţanu Georgeta, Ioniţă Ioan, Moraru Zîna, Negrescu Nicoleta, Pantazi Dumitru, Păvălucă Ioan, Pleşca Vasile, Postolachi Elena-Silvia, Prisăcaru Vasile, Răţoi Neculai, Rusu Leonard, Sîrbu Daniel, Sofian Dorina şi Zuzan Mircea până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 60 lei, se plătesc din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contesta?ie în 3 zile de la comunicare, conform art.347 alin.1 din Codul de procedură penală.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private

  După patru luni de când a început campania de vaccinare, autorităţile schimbă regulile jocului. Cum în ţară vor ajunge milioane de doze de vaccin Pfizer, iar interesul oamenilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut, de luna viitoare vor exista mai multe modalităţi de vaccinare - echipe mobile, centre drive through şi centre la firme private. //

  Agenția Standard&Poors a îmbunătățit perspectiva ratingului de țară de la negativ la stabil

  Agenția de rating S&P a păstrat calificativul 3B- (/BBB-) pentru România, dar a modificat perspectiva la “stabilă”. Până acum era “negativă”. Motivul îmbunătățirii ține de scăderea riscurilor fiscale. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet