1.1 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Locuri fruntase pentru elevii din Pascani si comunele apropiate la un concurs de jocuri in limba franceza

Locuri fruntase pentru elevii din Pascani si comunele apropiate la un concurs de jocuri in limba franceza

Elevii pascaneni, dar si din comunele apropiate municipiului au demonstrat ca iubesc franceza si mai ales jocurile in aceasta limba straina. Liceeni s-au clasat pe primele locuri la Concursul interjudetean “Jeu par le francais”, editia a V-a, ce a avut loc ieri, 10 mai, la Colegiul National Emil Racovita din Iasi.

Cele mai multe premii au fost obtinute la sectiunea Interpretare vocala, unde pe locul I, s-au clasat Ioana Mara Costan, clasa a VII-a, de la Liceul Miron Costin Pascani si Catalina Gurgu, clasa a IX-a de la Liceul Teoretic Bogdan Voda Halaucesti.

MUSCALU Luiza Ștefania VII Școala Muncelu de Sus Muncelu de Sus INTERPRETARE VOCALĂ – locul II

AMUHAIA Daria Maria II Liceul Teoretic M. Costin Pașcani INTERPRETARE

VOCALĂ – locul III

PUIU Ana Maria IX Liceul Teoretic M. Costin Pașcani INTERPRETARE

VOCALĂ – locul III

CIURLICA Bianca XI Liceul Teoretic M. Costin Pașcani INTERPRETARE

VOCALĂ  – MENȚIUNE

La sectiunea scurt-metraj, locul I  a mers tot la Liceul Miron Costin Pascani, pentru elevii Codrin si Mihnea Haratu (vezi aici clipul) , iar cel de-al doilea loc a fost obtinut de Silviu Zagan, Vlad Rusu si Iasmina Hritcu Mesenschi (vezi aici clipul).

Inca doua premii au ajuns la liceenii de la  Colegiul Sadoveanu, la sectiunea Monolog cu subiect la prima vedere. Locul I a fost obtinut de Daniel Gheorghiu din clasa a IX-a si Andreea Bostan din clasa a IX-a a obtinut locul al III-lea.

Comunicat de presa Liceul Miron Costin: Joi, 10 mai, a avut loc la Colegiul National « Emil Racoviță » Iasi  a V-a ediție a  concursului interjudețean Jeu par le français, organizat de Asociația Română a Profesorilor de limba franceză, ARPF si  a reunit zeci de elevi și profesori într-o întrecere în limba franceză desfășurată pe mai multe secțiuni : recitare, monolog la prima vedere, monolog cu subiect cunoscut, interpretare vocală, interpretare dramatică, joc de rol, scurt metraj și imagine comentată.

Elevii de la Miron Costin au venit cu premii frumoase care demonstrează pasiunea pentru limba franceză, la care se adaugă talentul  nativ pentru muzică și teatru.

La sectiunea Scurt metraj, Codrin Hărățu, clasa a XI-a, coordonat de prof. Elena Dăscălița și Mihnea Hărățu,clasa a X-a, coordonat de prof. Alice Loghin au obținut Premiul I.

La secțiunea Interpretare vocală  Mara Costan,clasa a VII-a,  coordonată de prof. Gabriela Hrițcu a obținut premiul I. La aceeași secțiune, elevele  Daria Amuhaia, Ana-Maria Puiu și  Bianca Costan, coordonate de Gabriela Hrițcu, Ionela Pîrlog și Elena Dăscălița au obținut premiul al III-lea, iar Bianca Ciurlică mențiune, prof. coordonator Ionela Pîrlog.

La secțiunea Recitare, Giulia Teșu, Sabina Radu au obținut premiul I,  Alice Dominte, Paul Ghervasă, premiul al II-lea, Victor Rotariu și Anca Pavăl, premiul al III-lea. Mențiuni la această secțiune au obținut : Matei Apăvăloaei, Vlad Băiceanu, Alice Florea, Maria Ghilan, Maria Medeea Mitescu, Anastasia Timofte și Daria Apăvăloaiei. Toti acești elevi de la clasele I-IV au fost coordonați de d-na prof. Gabriela Hrițcu.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI