18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Locuri de muncă în străinătate – DOC

Aproape 450 de locuri de muncă sunt disponibile în țările Uniunii Europene prin intermediul rețelei Eures. Jumătate dintre ele sunt disponibile în Marea Britanie, unde angajatorii caută șoferi profesioniști, asistenți medicali, îngrijitori persoane sau bucătari. Salariul se plătește lunar, însă trebuie să știți limba engleză.

În Germania sunt disponibile 104 locuri de muncă, dintre care electrician industrial, șoferi pentru transport mărfuri, hamal, operator stivuitor, lucrator calificat in productie – (industria automobilelor), sudori, bucătari, ospătari, barman, chiar și factor postol. Aici sunt vacante 15 locuri de muncă. Pentru ca acest post să fie ocupat, trebuie să aveți permis de conducere categoria B, conditie fizica buna, rezistenta la vreme ploioasa. Persoanelor selectate in urma interviului, li se va solicita „Cazierul judiciar” (fara antecedente penale). Doritorii trebuie să trimită C.V -ul doar in limba germana, insotit de copii ale actelor de studii. Salariu oferit este de 2000 euro brut/luna plus asigurari sociale incluse.

În Marea Britanie sunt disponibile 209 locuri de muncă. Și pentru cei cu studii medii sau superioare, dar și pentru calificați și necalificați. Cele mai multe locuri disponibile sunt ca infirmier și asistent medical, câte 60 de joburi. Dacă sunteți bucătar și aveți o experiență de minim doi ani în domeniu aveți o șansă să vă angajați în Anglia. Trebuie să fiți persoane motivate, punctuale, oneste si foarte bine organizate. De asemenea, trebuie sa fiți capabili sa preparați diverse feluri de mancare. Persoanele interesate trebuie sa detina calificare in domeniu sau sa aiba o ucenicie facuta in domeniu. Trebuie să cunoașteți limba engleză și câștigul este de 7.25 lire/ora.

Țările unde se angajează muncitori români sunt Belgia, Irlanda, Norvegia, Republica Cehă, Slovacia, Slovania, Spania, Suedia și Ungaria. De cele mai multe ori, una dintre condiții este să cunoașteți limba țării în care mergeți. Iar la unele dintre firme salariu se poate fi negociat, in functie de experienta profesionala.

Persoanele interesate, care corespund cerintelor ofertei, trebuie sa se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agentiei de Ocupare din judetul de domiciliu, pentru a fi inregistrate in baza de date EURES.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow