12.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Locul I pentru elevii din Hîrlău cu vulcanul Etna comestibil

Locul I pentru elevii din Hîrlău cu vulcanul Etna comestibil

Cu un vulcan comestibil, dulce și înalt, trei eleve de la Liceul Tehnologic din Hîrlău au reușit să impresioneze juriul de specialitate la un concurs pe teme geografice ce a avut sute de participanți din tot județul. Astfel, echipa a obținut locul I la proba aplicată denumită sugestiv – superlative geografice.

Sâmbătă, 25 februarie a avut loc un concurs de geografie adresat elevilor din județul Iași. Este vorba despre o nouă ediție a competiției anuale “Grigore Cobălcescu”. Evenimentul s-a desfășurat la Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații din Iași, iar participanții nu au lipsit. Dintre aceștia au făcut parte și câțiva de la Liceul Tehnologic din Hîrlău. Echipa formată din trei eleve a reușit să facă cea mai deosebită machetă, obținând, datorită originalității și curajului, locul I. Este vorba despre vulcanul Etna – comestibil, dat fiind profilul de Tursim și Alimentație din care fac parte.

Ana Maria este una dintre eleve participante. În ultimul an de liceu, spune cu regret că nu mai poate participa și altă dată, dat fiind rezultatele dar și prieteniile ce s-au legat, chiar dacă a fost concurs, într-o zi.

Nu este prima participare la acest concurs a elevilor de la această unitate de învățământ. Ba mai mult, ei au reușit să păstreze tradiția și să obină premiul mult râvnit. Un al coleg de-a adolescentelor a reușit să obțină un premiu la secțiunea scris. Este vorba despre Adrian Ciobanu.

Grigore Cobălcescu s-a născut și murit în anii 1800, la Iași. A fost un geolog și paleontolog român, membru titular al Academiei Române. Este considerat creatorul școlii românești de geologie și întemeietorul cercetărilor geofizice din România. Grigore Cobălcescu a fost primul profesor de geologie și mineralogie la Universitatea din Iași.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow