24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Locul I pentru Colegiul „Sadoveanu” Paşcani

C.P. În cadrul celei de a șaptea ediții a concursului literar ”CEZAR PETRESCU” desfășurat la Hârlău și organizat pe 14 decembrie 2012, Colegiul Național ”Mihail SadoveanU” a participat cu un echipaj format din două eleve din clasa aXI-a, ambele la profil real și anume Diaconița Alexandra(clasa aXI-a F) și Iancu Beatrice (clasa a XI-a D). Cele două participante au fost îndrumate de profesorii de la clasă, dna prof. Liuță Mirela Cristina și dna prof. Gabor Simona-Gabriela.
Pentru al doilea an consecutiv, ne putem lăuda cu premiul I, căștigând în fața celorlalți concurenți care au reprezentat cu mândrie: LICEUL TEORETIC „ȘTEFAN CEL MARE”-HÂRLĂU, LICEUL „ION NECULCE „-TÂRGU FRUMOS și COLEGIUL TEHNIC DE CĂI FERATE” CF UNIREA „-PAȘCANI.
Anul acesta, concursul a fost mai elaborat. La proba clasică care a constat în întrebări pe baza conținutului romanului (ediția aceast a fost ales romanul Calea Victoriei) s-au adăugat: o probă care a solicitat înclinația artistică a elevilor care au realizat în format A 4 imaginea coperții romanului văzută prin prisma lor și realizarea unui eseu despre un anumit aspect al operei. Cu toate acestea, elevele colegiului nostru s-au descurcat ireproșabil, dând dovadă de o lectură atentă, de imaginație și perspicacitate, obținând 100 de puncte din 100.
Comemorarea scriitorului Cezar Petrescu, lectura unui text deosebit și obținerea locului I au adus multă împlinire sufletească participantelor și inca un premiu prestigios Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu”. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow