14.1 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Locul I pentru Colegiul „Sadoveanu” Paşcani

C.P. În cadrul celei de a șaptea ediții a concursului literar ”CEZAR PETRESCU” desfășurat la Hârlău și organizat pe 14 decembrie 2012, Colegiul Național ”Mihail SadoveanU” a participat cu un echipaj format din două eleve din clasa aXI-a, ambele la profil real și anume Diaconița Alexandra(clasa aXI-a F) și Iancu Beatrice (clasa a XI-a D). Cele două participante au fost îndrumate de profesorii de la clasă, dna prof. Liuță Mirela Cristina și dna prof. Gabor Simona-Gabriela.
Pentru al doilea an consecutiv, ne putem lăuda cu premiul I, căștigând în fața celorlalți concurenți care au reprezentat cu mândrie: LICEUL TEORETIC „ȘTEFAN CEL MARE”-HÂRLĂU, LICEUL „ION NECULCE „-TÂRGU FRUMOS și COLEGIUL TEHNIC DE CĂI FERATE” CF UNIREA „-PAȘCANI.
Anul acesta, concursul a fost mai elaborat. La proba clasică care a constat în întrebări pe baza conținutului romanului (ediția aceast a fost ales romanul Calea Victoriei) s-au adăugat: o probă care a solicitat înclinația artistică a elevilor care au realizat în format A 4 imaginea coperții romanului văzută prin prisma lor și realizarea unui eseu despre un anumit aspect al operei. Cu toate acestea, elevele colegiului nostru s-au descurcat ireproșabil, dând dovadă de o lectură atentă, de imaginație și perspicacitate, obținând 100 de puncte din 100.
Comemorarea scriitorului Cezar Petrescu, lectura unui text deosebit și obținerea locului I au adus multă împlinire sufletească participantelor și inca un premiu prestigios Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu”. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow