11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Locuitorii din Moțca, scutiți de penalizări la taxe și impozite

Începând de săptămâna viitoare, cetățenii din Moțca sunt scutiți de penalitățile acumulate până în prezent, dacă își plătesc taxele și impozitele locale, până la sfârșitul lunii iunie.
Primăria comunei Moțca a decis printr-o hotărâre a Consiliului Local ca cei care au datorii la Bugetul Local să fie absolviți de penalitățile acumulate pentru a-și putea plăti mai ușor restanțele, până la data de 1 iulie.

Conducerea primăriei Moțca amintește că taxele și impozitele au caracter executoriu și se pot face popriri pe venituri sau se pot lua măsuri de executare silită mai severe, conform legislației în vigoare.
Primarul comunei, Serioja Hobincă, atrage atenția că în unele cazuri, din cauza neplății, penalizarile au ajuns mai mari decât taxele, din păcate, motiv în plus pentru cetățeni să își achite cu acestă ocazie datoriile.

Cetățenii care nu locuiesc în comună, indiferent de motiv, dar au proprietăți acolo trebuie să își achite de asemenea datoriile față de Bugetul Local, inclusiv taxele de salubritate, ei nefiind scutiți de plata lor, deoarece situația nu este similară locatarilor de la bloc, iar taxa este în prezent una modică de aproape 1 euro pe familie.

Menționăm că anul trecut, la Moțca, a fost aplicată o asfel de hotărâre de 3 ori, astfel, rata de încasare a crescut de la maxim 40 %, până la aproape 90%.
De anul viitor, aceste taxe și impozite se vor majora, după cum afirmă și primarul comunei și în plus nu vor mai fi percepute per familie , ci pe membru de familie.

Nu toate primăriile inițiază astfel de măsuri avantajoase care ajută la colectarea sumelor pentru datorii în timp util, deși nu numai cetățenii au de câștigat, ci și Bugetele Locale, deoarece diferențele neplătite sunt suportate din fondurile proprii, pentru a nu fi sistate serviciile publice.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow