-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Locuitorii din Hârlău obligaţi să plătească incompetenţa unor angajaţi de la compania de Gaze

@ Firma care distribuie gaze naturale in orasul Harlau si comunele din jur a pierdut procesul prin care contesta unele sanctiuni aplicate de ANAF deoarece nu a calculat corect preturile

Curtea de Apel Iasi a pronuntat astazi sentinta definitiva (vezi aici) in dosarul in care furnizorul de gaze din Harlau, Gaz Nord Est SA a contestat un raport de inspectie fiscala prin care compania a fost obligata sa vireze suplimentar, sume consistente catre bugetul de stat deoarece nu a respectat legislatia privind modul de  stabilire a preturilor. Potrivit raportului emis de ANAF, Gaz Nord Est SA trebuie sa  plateasca statului   un impozitul pe profit suplimentar in valoare de 91.202 lei si TVA in suma de 6.676 lei stabilit ca urmare a ”nerespectării legislației fiscale privind prețurile de transfer”. Mai exact, societatea a cumparat gaze naturale cu preturi diferite.

Unele cantitati de gaze au fost cumparate de la un furnizor privat sub pretul pietei  iar alte cantitati au fost achizitionate la preturi mai mari. Compania nu a modificat o lunga perioada de timp tariful de furnizare catre populatie si cu toate acestea nici nu a inregistrat corect profitul obtinut ca urmare a jongleriilor cu preturile de achizitie. Actionarii Gaz Nord Est SA sunt Consiliul Local Hârlău, Consiliul Local Cucuteni, Consiliul Local Cotnari, Consiliul Local Balș, E.ON Gaz România Tg. Mureș si Prisma Serv Company SRL Iași dar si Incom SA Iasi.

sursa Dezvaluirea

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

C.P. Unire. Un cuvânt pe care îl amintim azi...

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...