16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Locuitorii din comuna Moțca au de astăzi rețea de canalizare și stație de epurare

Civilizatia patrunde greu in satele din Romania. Apa curenta si canalizarea sunt doar cateva dintre conditiile ce ar duce la un trai de viata mai bun.
Locuitorii din comuna Motca se pot considera norocosi, pentru ca astazi, 06 septembrie a.c., a avut loc receptionarea statiei de epurare pentru cele doua sate componente. Este a doua parte din proiectul “Sistem Integrat de Gestionarea a Apelor” ce cuprinde realizarea sistemului de alimentare cu apa in satul Boureni si infiintarea unei retele de canalizare pentru intreaga comuna. La acest eveniment a participat liderul filialei judetene Iasi PNL, deputatul Relu Fenechiu, presedintele organizatiei PNL Pascani, Petrica Dascalu, reprezentati de la firma care a executat lucrarile, de la ARSACIS si APAVITAL si autoritatile locale.
Primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, a tinut sa multumeasca tuturor celor care au ajutat la indeplinerea acestei mari investitii.

Deputatul Fenechiu a precizat ca in perioada 2004-2008, cand a demarat si aceasta investitie, in judetul Iasi peste 1000 de proiecte au primit finantare. In ceea ce priveste comuna Motca, liberalul are in vedere ca pana la finalul mandatului sa fie finalizate trei obiective: asfaltarea drumului comunal 111, construirea unei gradinite si modernizarea grupurilor sanitare de la Scoala Generala din localitate.

Mentionam ca proiectul a inceput in anul 2007 iar sistemul de alimentare a fost finalizat anul trecut. Ministerul Mediului a suportat 85 % din valoarea proiectului de 13.000.000 lei, iar restul de 15% a fost suportat de la bugetul local.
Statia de epurare are doua module, iar lungimea totala a retelei de canalizare este de 10.000 ml, fiind montate pentru 276 de camine de racordare pentru utilizatori.

Potrivit unei statistici din 2.800 de comune, in Romania doar 550 au canalizare iar aproape 7 milioane de persoane nu au apa curenta in locuinte.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

O ora de bezna, pe unele strazi ale Pascaniului

Probleme cu iluminatul public in municipiul Pascani. Odata cu lasarea noptii, mai devreme decat acum cateva luni de zile, o parte din strazile municipiului stau in bezna aproape o ora, in fiecare seara. Situatia a fost sesizata mai ales in suburbiile municipiului dar si pe unele strazi din zona Garii. In cursul zilei de marti, de exemplu, luminile au fost aprinse in jurul orei 20.20, desi afara era intuneric. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta, la ore diferite. //

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI