1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Locuitorii din comuna Moțca au de astăzi rețea de canalizare și stație de epurare

Civilizatia patrunde greu in satele din Romania. Apa curenta si canalizarea sunt doar cateva dintre conditiile ce ar duce la un trai de viata mai bun.
Locuitorii din comuna Motca se pot considera norocosi, pentru ca astazi, 06 septembrie a.c., a avut loc receptionarea statiei de epurare pentru cele doua sate componente. Este a doua parte din proiectul “Sistem Integrat de Gestionarea a Apelor” ce cuprinde realizarea sistemului de alimentare cu apa in satul Boureni si infiintarea unei retele de canalizare pentru intreaga comuna. La acest eveniment a participat liderul filialei judetene Iasi PNL, deputatul Relu Fenechiu, presedintele organizatiei PNL Pascani, Petrica Dascalu, reprezentati de la firma care a executat lucrarile, de la ARSACIS si APAVITAL si autoritatile locale.
Primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, a tinut sa multumeasca tuturor celor care au ajutat la indeplinerea acestei mari investitii.

Deputatul Fenechiu a precizat ca in perioada 2004-2008, cand a demarat si aceasta investitie, in judetul Iasi peste 1000 de proiecte au primit finantare. In ceea ce priveste comuna Motca, liberalul are in vedere ca pana la finalul mandatului sa fie finalizate trei obiective: asfaltarea drumului comunal 111, construirea unei gradinite si modernizarea grupurilor sanitare de la Scoala Generala din localitate.

Mentionam ca proiectul a inceput in anul 2007 iar sistemul de alimentare a fost finalizat anul trecut. Ministerul Mediului a suportat 85 % din valoarea proiectului de 13.000.000 lei, iar restul de 15% a fost suportat de la bugetul local.
Statia de epurare are doua module, iar lungimea totala a retelei de canalizare este de 10.000 ml, fiind montate pentru 276 de camine de racordare pentru utilizatori.

Potrivit unei statistici din 2.800 de comune, in Romania doar 550 au canalizare iar aproape 7 milioane de persoane nu au apa curenta in locuinte.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow