26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Locuinţele ANL – scandal la Hârlău. Chirii triplate, comisie de verificare a neregulilor

- Advertisement -

Scandal uriaş în oraşul Hârlău, în legătură cu locuinţele ANL. O comisie specială a fost înfiinţată la solicitarea unui consilier local, în urmă unor nereguli reclamate de cetăţeni. Aceasta a început să verifice modul de atribuire a locuinţelor sociale, dar şi dacă mai sunt folosite de titularii care au încheiat contractele de închiriere. Actualii chiriaşi reclamă şi preţul prea mare plătit lunar.

 

Şedinţa de Consiliul Local din Hârlău, ce a avut loc joi, 23 februarie, a debutat cu un scandal imens. O parte din chiriaşii ANL au venit să reclame anumite nereguli şi chiriile majorate usturător de mult de la începutul acestui an. În unele situaţii, preţul a crescut chiar şi de trei ori mai mult, potrivit unei hotărâri de Guvern.

Pentru cei care depăşesc vârstă de 35 de ani, chiriile au fost majorate de la 244 de lei şi până la intervalul de 285 – 317 lei, în funcţie de venituri şi suprafaţă, pentru un apartament cu două camere. În ceea ce îi privesc cu cei cu vârstă până în 35 de ani, preţul a crescut de 93 de lei şi până la intervalul de 239 – 265 de lei pentru aceeaşi locuinţa menţionată anterior.

Locuitorii de la ANL sunt extrem de nemulţumiţi pentru că nu au fost anunţaţi din timp de majorarea chiriilor şi au venit în şedinţă pentru a vorbi cu consilierii locali, însă s-au lovit de opoziţia juristului primăriei.

Subiectul a început să fie dezbătut pe larg, motiv pentru care s-a format o comisie pentru verificarea neregulilor. Aceasta s-a întrunit astăzi să analizeze dosarele şi contractele de închiriere. Sunt suspiciuni că unii dintre beneficiari nu mai locuiesc acolo şi că apartamentele au fost subînchiriate altor persoane sau că au fost făcute schimburi de locuinţe fără aprobarea Consiliului Local. Din cadrul comisiei fac parte Gheorghe Oancea, Constantin Fotea, Ioan Stoleru, Tereza Rugină şi Gheorghe Onofrei.

În ceea ce priveşte repartizarea lor sunt suspiciuni că o parte dintre beneficiari n-ar fi îndeplinit condiţiile legale pentru obţinerea acestora sau că au fost avantajaţi în detrimentul altor familii cu copii mici. Printre ei s-ar număra şi câţiva copii de consilieri locali, unul de la Partida Romilor şi unul de la PNL.
Mâine va fi din nou şedinţa extraordinară de Consiliu Local pentru repartizarea locuinţelor libere ANL. Cele 7 garsoniere şi un apartament vor fi date celor peste 30 de cetăţeni care îşi doresc un imobil social.
Menţionăm că fondul locativ ANL din oraşul Hârlău are 84 de locuinţe, în cele şapte blocuri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow