More

  Locuinţe de serviciu şi pentru tineri. Ce trebuie să facă autorităţile locale

  Array

  Guvernul României pregăteşte demararea unui proiect ce va cuprinde construcţia a 8500 de locuinţe de serviciu, pentru funcţionarii publici şi angajaţii instituţiilor publice centrale şi locale. Acest proiect ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de cinci ani, cu un buget de circa 285 mil. euro. Locuinţele vor avea un cost aproximativ de 500 euro/mp, inclusiv TVA. Statul vrea să finalizeze în primii cinci ani 6.500 de case, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

  Locuinţele urmează să fie date în chirie funcţionarilor publici, precum şi angajaţilor din instituţiile publice centrale şi locale care nu deţin sau nu au deţinut o proprietate în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi cadrelor didactice sau medicilor.

  Programul se va desfăşura pe baza propunerilor primite de către ANL, de la instituţiile administraţiei publice locale sau centrale, şi se vor construi pe terenuri proprietate publică a statului ori a primăriilor. Senatorul PSD, Florin Constantinescu spune că primarii trebuie să se pregătească deja pentru a depune astfel de cereri însoţite de acordurile încheiate cu instituțiiile de unde provin beneficiarii.

  De asemenea de anul viitor ar urma să fie reluat tot prin ANL programul de construcţie de locuinţe pentru tinerii căsătoriţi. În toamna acestui an urmează să fie ratificat un împrumut de 175 de milioane de EURO din fonduri europene, susţine parlamentarul păşcănean.

  Pentru Paşcani sunt prevăzute 72 de unităţi locative şi câte un bloc cu 12 apartamente în comunele Tătăruși, Cristeşti şi Scobinti, spune Florin Constantinescu.

  La Paşcani noile blocuri ar urma să fie construite pe un teren din spatele sediului fostei societăţi de apă şi canalizare dar şi în zona Vale pe ruinele unui bloc rămas nefinalizat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI