17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Locuință socială liberă, 10 solicitări neactualizate

Situaţie nefirească la Paşcani. Deşi sute de familii susţin că nu au unde să locuiască sau trăiesc în condiţii improprii o locuinţă socială aflată în administrarea Primăriei stă neocupată de 3 luni de zile.

Reprezentanţii Primăriei motivează că nu poate fi repartizată deoarece dosarele solicitanţilor nu au fost actualizate. Până acum au fost depuse 10 cereri, iar titularii lor au fost înştiinţaţi să depună diferite acte doveditoare care au expirat. Este vorba de un apartament cu 3 camere situat la blocul de locuinţe sociale B01.

Pot solicita locuinţe sociale familiile evacuate din cauza unor calamităţi, tinerii care provin din centre de ocrotire, veterani de război, precum şi familiile cu venituri sub nivelul minim garantat.

Locuinţele sociale se repartizează pe baza unui contract de închiriere cu o durata de un an. Beneficiarul locuinţei plăteşte o chirie ce reprezintă 10% din venitul net pe familie plus utilităţile.

Menţionăm că Primăria Paşcani are în administrare 20 de apartamente şi garsoniere sociale la blocul BO1, 3 apartamente situate la mansarda bl.B4 şi o garsonieră la C4 închiriată de la proprietar.

Foto: Cristian Menegon – purtător de cuvânt Primăria Pașcani

Alte articole