1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Loc de joaca de aproape un milion de euro, la Pascani. La Hârlău au fost amenajate trei, cu un cost total de aproape 7 ori mai mic

Primaria Pascani intentioneaza sa cheltuiasca cca 4,5 milioane de lei pentru amenajarea unui loc de joaca pentru copii. Proiectul tehnic a fost deja avizat de Consiliul Tehnico-Economic al institutiei si urmeaza sa fie prezentat pentru aprobare consilierilor locali. Investitia ar urma sa fie realizata in parcul din spatele cofetariei Riama din zona Vale. Primaria nu a publicat deocamdata informatii concrete privitor la acesta investitie dar pretul estimat ( deocamdata nu se stie daca suma respectiva este cu sau fara TVA) a starnit numroase nemultumiri in randul contribuabililor pe motiv ca ar fi exagerat de mare. Aceeasi opinie o are si viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi. el s-a abtinut de la vot in sedinta de avizare si a solicitat prezenta proiectantilor pentru explicatii.

Trei locuri de joaca la un pret total de sapte ori mai mic

Daca Pascaniul este dispus sa aloce aproape un milion de euro pentru un loc de joaca, in orasul Harlau au fost amemnajate trei investitii similare cu costuri mult mai mici. In luna septembrie a acestui an au fost inaugurate trei locuri de joaca moderne pentru care s-a cheltuit suma de 536 176 lei fara TVA. Fiecare dintre ele a fost amenajat cu mobilier si echipamente de joaca precum si cu suprafete de tartan si pavele cauciucate si au fost imprejmuite cu gard. Achizitia si executarea lucrarilor au fost facute in vara acestui an.
“În orașul Hârlău am modernizat 3 locuri de joacă ( 250 mp, 300 mp, 640 mp ). Fiecare are câte 14 echipamente de joacă ( leagăne, carusel, hintă, tobogane, ansambluri joacă) ultimul având o suprafață de 300 mp, din total amenajată skate-parc cu 7 echipamente skate. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard nou și prevăzute cu porți care se încuie în afara programului. Valoarea totală a investiției este de 536 176 lei fără TVA. Am reușit astfel să oferim copiilor noi posibilități de petrecere a timpului liber și am îmbunătățit aspectul orașului” a spsu pentru BIT TV, Radu Sarbu, viceprimarul orasului Harlau.


Mentionam ca dintr-un sondaj de opinie postat pe unele pagini de socializare la care au participat peste 500 de persoane reiese ca unii pascaneni doresc ca municipalitatea sa cheltuiasca acesti bani, mai degraba pentru amenajarea pietei agroalimentare din zona Vale si a lacului Pestisorul.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow