7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Livia, fata din Paşcani cu cancer Hodghin, pleacă astăzi la Bucureşti

Livia Coţcariu, fetiţa de nouă ani din Sodomeni diagnosticată cu cancer Hodgkin, pleacă astăzi la Bucureşti împreună cu tatăl său, acolo unde în zilele următoare i se va face autotransplantul de celule stem.
Medicii de la Institutul Fundeni din Capitală au programat-o pe Livia pentru efectuarea propriu-zisă a autotransplantului vineri, pe 5 iunie. Înainte, pacientei i se vor face ultimele analize, două şedinţe de citostatice după care autotransplantul propriu-zis. „Mâine plecăm din Paşcani. Acolo i se vor face alte analize şi tratament înainte, un tomograf abdominal şi după autotransplantul. Medicii ne-au explicat că procedura nu presupune un transplant clasic, ci un autotransplant, pentru că-i vor folosi celulele stem recoltate din propria-i coloană vertebrală“, a arătat Ovidiu Archire, tatăl fetei.

Livia a fost în luna martie şi la specialişti din Cluj pentru încă o opinie medicală, însă a fost îndrumată tot către Institutul Fundeni, unde deja a făcut o serie de investigaţii. Livia şi fratele său, Teo, au fost încredinţaţi de instanţă tatălui vitreg, după dispariţia mamei lor, care a murit la începutul lunii februarie la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi răpusă de ciroză.

Între timp, tutorele legal al celor doi copii a deschis un cont bancar pe numele Liviei în care oamenii care vor să o ajute să poată dona fără interpuşi. Cei interesaţi să doneze o pot face în contul RO30BRDE240SV65845872400, deschis pe numele micuţei, Livia Coţcariu. Familia Liviei a descoperit că fetiţa este bolnavă în urma unui consult banal la cabinetul şcolar. Ulterior, medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ au diagnosticat-o cu Limfomul Hodgkin – cancer limfatic – în stadiul al III-lea.
Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow