More

  Liste suplimentare pentru alimente UE

  Array

  Liste suplimentare pentru alimente UE

  Se fac liste suplimentare pentru acordarea alimentelor de la Uniunea Europeană. Pentru că au rămas foarte multe cutii cu produse și beneficiarii nu au venit să le ridice, administrația locală a demarat deja procedurile pentru ca familii din oraș cu venituri mici să primească cutiile cu produse de bază.

  Veste bună pentru sute de familii din Municipiul Pașcani. În următoarele zile vor fi sunate de administrația locală pentru a primi chiar și două cutii cu ulei, făină, conserve, de persoană. Pentru o parte dintre ele au fost deja întocmite dosarele din partea funcționarilor de la Compartimentul de Asistență Socială.

  Dacă mai sunt familii care au venituri mici, persoane care nu au un loc de muncă sau sunt în  șomaj și vor să primească alimente trebuie să vină la sediul Primăriei din Pașcani pentru a depune un dosar.

  Din lista de câteva mii de persoane beneficiare s-au prezentat să le ridice de la Baza Sportivă de la Stadionul Municipal sau de la Căminul Cultural din suburbia Blăgești doar câteva sute, și pentru că a trecut un termen de 45 de zile de când au fost aduse pentru distribuire, ele pot fi redirecționate celor care cu adevărat au nevoie.

  Gabriela Nedelcu, viceprimarul Municipiului Pașcani a luat decizia împreună cu funcționatii publici ca o parte din pachete să fie duse acasă la beneficiarii care nu se pot deplasa. Cele mai multe pachete au fost ridicate din suburbii, în proporție de 80 la sută.

  Reamintim că pot beneficia de aceste ajutoare pensionarii care au venit sub 450 lei, persoanele cu handicap, şomerii precum şi persoanele singure sau familiile care nu beneficiază de venitul minim garantat conform legii 416.

  Cantitățile primite sunt:
  • făină albă de grâu – o pungă de un kg,
  • mălai – două pungi de un kg,
  • paste făinoase – o pungă de 400 gr,
  • ulei – o sticlă de plastic de un litru,
  • zahăr – o pungă de un kg,
  • conserve carne de vită – o cutie metalică de 300 gr,
  • conserve pateu de ficat de porc – o cutie metalică de 200 gr,
  • orez – o pungă de un kg,
  • conserve de pasta de tomate – o cutie metalică de 400 gr
  • fasole boabe – o pungă de 500 gr.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI