19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  LISTĂ: V-ați înscris copilul la o grădiniță sau la un centru educațional? DIFERENȚE

  Ultimele știri

  Dacă un părinte doreşte să-şi dea copilul la o grădiniţă autorizată, trebuie să consulte lista actualizată de pe site-ul Inspectoratului Şcolar. Pe lângă grădiniţele autorizate din Iaşi mai sunt tot atâtea care nu au autorizaţie de la minister, dar care ar fi un fel de „centre educaţionale“ sau de „excelenţă“.

  În urma articolului apărut în cursul zilei de ieri în cotidianul nostru, cu privire la grădiniţele şi şcolile din Iaşi acreditate şi autorizate, mulţi părinţi au aflat că „grădiniţa“ la care îşi duc ei copilul nu este pe lista publicată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, listă trimisă şi la Ministerul Educaţiei Naţionale.
  Unii părinţii au aflat că instituţiile unde şi-au înscris copilul sunt de fapt nişte „centre de educaţie“ sau „excelenţă“, care nu au nicio auto­rizaţie sau acreditare, deoarece nu se încadrează ca fiind instituţii private de învăţă­mânt, ci doar centre unde îşi duc copiii pentru diferite activităţi ex­traşcolare. Aceste centre iau însă forma fidelă a unei grădiniţe cu program prelungit, asigură masă, somn, activităţi cu un educator şi uneori transport, iar preţurile mai scăzute atrag uneori părinţii, spre nemulţumirea grădi­niţelor care funcţionează conform legii. Directorii grădiniţelor private care au acreditare sau autorizaţie spun că există diferenţe majore între cele două.

  „În primul rând, cadrele didactice. În momentul în care sunt angajate la noi, o instituţie acreditată, li se recunosc gradele, definitivatul şi vor fi recunoscuţi ca titulari în învăţământ. Este greu să treci prin toată această procedură, la centrele educaţionale sunt angajate de cele mai multe ori persoane care nu ştiu elemente de pedagogie ori psihologie şi care nu au experienţă. Prin urmare nu vorbim de aceeaşi calitate educativă“, a precizat Gabriela Coniac, directorul Grădiniţei „Ioana“ din Iaşi, care este o grădiniţă acreditată.

  Pe lista cu instituţii şcolare preuniversitare acreditate şi autorizate se află 40 de grădiniţe şi şcoli, dintre care 20 sunt grădiniţe. Dintre acestea, 14 sunt autorizate şi 6 acreditate. În municipiul Iaşi există însă peste 35 de grădiniţe şi centre educaţionale care fac anual înscrieri pentru toate grupele de vârstă.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet