19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Lista noilor restricții care au intrat în vigoare astăzi. Acțiuni ale poliției au avut loc în toată țara

- Advertisement -

Noile restricții au intrat în vigoare la miezul nopții, așa că polițiștii au organizat filtre în toată țara pentru a verifica dacă este respectată prima dintre ele: carantina de noapte.

Oamenii au fost întrebați care este motivul pentru care au părăsit locuința și dacă au completat declarația pe propria răspundere, din care să reiasă urgența.

Nu s-au dat însă amenzi. Cei care au fost prinși pe picior greșit au fost doar avertizați că, de marți, riscă să plătească între 500 și 2.500 de lei. Între orele 23.00 și 5.00 dimineața, românii pot părăsi locuința în interes profesional, pentru urgențele medicale sau pentru a îngriji o persoană bolnavă.

Noile restricții au intrat în vigoare de luni, 9 noiembrie

 

Noile măsuri impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei au intrat în vigoare la miezul nopții, în toată țara. Forțele de ordine au organizat filtre, pentru a vedea dacă cetățenii au înțeles noile reguli și dacă le respectă.

u trecut 10 minute de la miezul nopții, de când au intrat în vigoare noile restricții privind circulația persoanelor pe timp de noapte, iar polițiștii au început deja să oprească mașini, să verifice dacă pesoanele care se afla încă pe străzi au sau nu declarația necesară la ele. Noaptea aceasta nu se dau amenzi, este o acțiune de informare, dar începând de luni, de la ora 23, se vor aplica sancțiuni pentru cei care circulă pe timp de noapte fară un motiv întemeiat și fară declarația la ei.

Polițist: ”V-am oprit pentru a vă informa cu privire la noile măsuri care intra în vigoare din seara asta, pentru prevenirea și combaterea virusului COVID-19. Ați luat la cunostiinta din mass-media?
Șofer: Am luat, da.
Polițist: Știți că în intervalul 23-05 este interzisa părăsirea locuinței?
Șofer: Eu credeam că de mâine
Polițist: De azi de la 12. În seara aceasta este doar informare, și daca vă uitați la ceas, e 12 și un pic. De unde veniți?
Șofer: De la serviciu.
Polițist: Și vă duceți către domiciliu, da?
Șofer: Da. Ok”.

Polițist: ”Se va resticționa circulația între 23.00 – 05.00, nu mai aveți voie să părăsiți locuința, fară a completa declarația pe proprie răspundere și fară a avea un motiv întemeiat”.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română: ”Toate persoanele care se deplasează în acest interval orar, respectiv 23-05, trebuie să prezinte organelor abilitate declarația pe propria răspundere completată în prealabil și bineînțeles semnată, sau daca se deplasează în interes profesional, să prezinte legitimația de serviciu sau legitimația eliberată de angajator. Rolul poliției nu este acela de a da amenzi, de a aplica sancțiuni contraventionale, ci acela de a-i face pe oameni să înțeleagă necesitatea acestor norme, dar, daca se vor constata nereguli, vor fi aplicate și sancțiuni contravenționale.”

Acțiuni de informare au avut loc în toată țara

 

La Cluj-Napoca, polițiștii au amplasat filtre în mai multe zone circulate.

Polițist”Vă aduc la cunoștiință că începând cu ora 00.00 intră în vigore noile reglementari privind circulația pe drumurile publice, în afara locuinței, vă înmânez și o declarație”.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow