15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Lista manualelor pentru elevi valabile in anul scolar viitor

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a aprobat lista manualelor scolarevalabile in anul scolar 2012 – 2013 la nivelul invatamantului preuniversitar.

Astfel, conform documentului care vizeaza lista acestora, se stabileste lista manualelor scolare avizate de MECTS si modul de achizitie al acestora: gratuit, cu costuri asigurate de stat sau de pe piata libera. Astfel, la fiecare clasa din segmentul I – XII sunt avizate peste 100 de asemenea titluri. Singura exceptie este la clasa pregatitoare introdusa anul acesta, unde nu se preda dupa manual.

De precizat ca in Legea Educatiei Nationale se stipuleaza ca profesorii sa aleaga si sa le recomande elevilor ce asemenea volume sa utilizeze, doar din lista celor aprobate de minister, în procesul educational.

Ca exemple, la clasa I, sunt sase modele de Abecedar, patru dintre ele fiind asigurate de la stat si pe care copiii le vor primi gratuit in prima zi a cursurilor. De asemenea, tot aici sunt si 13 tipuri de manuale de Matematica avizate, noua gratuite si patru existente in librarii si alte cinci pentru disciplina Cunoasterea mediului, la fel fiind prevazute si la Religie.
Vezi lista manualelor

Continuare pe BZI

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...