More

  Ce locuri disponibile mai sunt la școlile profesionale

  Array

  Ce locuri disponibile mai sunt la școlile profesionale

  Peste 1.300 de locuri mai sunt disponibile la școlile profesionale din județul Iași. A doua etapă de admitere are loc la jumătatea lunii august. Sunt școli unde s-au înscris și câte trei pe loc pentru un profil de mecanic auto, de exemplu.

  Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au publicat lista cu locurile ramase libere pentru a doua etapa a admiterii, reluata in luna august a acestui an, pentru candidatii care doresc sa studieze in scoli profesionale. Astfel, in etapa a doua, la scolile profesionale, au ramas vacante 1.379 de locuri pentru absolventii de gimnaziu. Pe cele 2.464 de locuri aprobate prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2016 – 2017, s-au inscris pana acum un numar de 1.149 de absolventi de clasa a VIII-a.

  La Pașcani, la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”  mai sunt disponibile, pentru a doua etapă, 37 de locuri la specializarea textile și pielărie.

  La prima etapă de înscriere s-a depășit numărul de locuri aprobate prin planul de școlarizare și a fost nevoie de o probă suplimentară pentru a se face departajarea. La mecanic auto pe 28 de locuri s-au înscris 58 de elevi, iar la frizer- coafor- manichiurist- pedichiurist s-au înscris 35 de elevi pe cele 28 de locuri.

  In aceasta prima etapa de admitere s-au completat numarul de locuri la Colegiul Tehnic Unirea Pascani, Liceul Tehnologic Harlau, Liceul Tehnologic Petru Rares Targu Frumos, Liceul Tehnologic Lespezi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI