25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Lista cu investitiile europene pentru apa si canalizare. Ce spun satenii care se spala la lighean si folosesc WC-ul din fundul curtii

Proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Paşcani intra în linie dreaptă. Apa Vital a solicitat consilierilor şi Primăriei Paşcani reactualizarea listelor cu investiţiile necesare atât în oraş cât şi în cele cinci suburbii pentru persoanele fizice şi societăţi. Documentele trebuie transmise în cel mai scurt timp pentru finalizarea documentaţiilor tehnice şi organizarea licitaţiilor.
Primăria Paşcani a primit cererea operatorului ieşean şi a fost dată în lucru. Totodată se va face şi o prioritizare a investiţiilor aşa cu urmează ele să fie realizate. Printre priorităţi sunt cartierul Aerodrom, străzile Gării şi Kogălniceanu precum şi suburbiile, spune viceprimarul Vasile Axinte.
Totodată înlocuirea reţelelor sparte mai ales din zona Vale va duce la reducerea pierderilor de apă de pe reţeaua de distribuţie şi implicit a costurilor pe facturi.
Investiţiile pentru apă şi canalizare sunt de mult aşteptate mai ale de locatarii din suburbii. De exemplu la Gastesti mii de locuitori nu au apă din reţeaua publică. Se chinuie să o aducă de la fântâni iar vara nu ajunge nici măcar pentru consumul zilnic.
Nici reţele de canalizare nu sunt în suburbia aflată la câţiva kilometric de oraş. Majoritatea grupurilor sanitare sunt în grădina iar apa menajeră este aruncată peste tot.
Locuitorii nu prea au auzit de Apă Vital şi nici de scandalurile pe tema referendumului. Era de aşteptat să fie aşa pentru că au alte preocupări şi nu au apă şi canalizare. Ei aşteaptă investiţii pentru a intra în rând cu lumea civilizată de zeci de ani de zile. Nu contează de la cine important este să fie făcute.
Menţionăm că lucrările ar urma să fie executate în doi ani de zile de la data semnării contractului de execuţie. Pentru Paşcani sunt alocate aproximativ 58 de milioane de lei din fonduri europene. În acest context PNL Paşcani propune organizarea unui referendum pentru renunţarea la operatorul ieşean şi în consecinţă la investiţiile pentru apă şi canalizare, pe fondul nemulţumirilor unor locatari de la bloc, care vor contracte şi facturi individuale. Referendumul anti investiţii ar urma să fie organizat chiar în ziua alegerilor locale, dacă propunerea va fi aprobată de consilierii locali.

Adresa Apa Vital investitii Pascani


lista copy

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow