4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Lista comunelor din județul Iași care au prins bani pentru iluminatul stradal. Moțca, finanțare de peste un milion de lei

Mai multe localități din mediul rural vor beneficia de fonduri pentru implementarea unor proiecte legate de iluminatul public stradal. Administrația Fondului pentru Mediu a finalizat lista localităților eligibile pentru finanțare, printre acestea fiind și câteva comune ieșene. Valoarea totală pentru județul Iași este de 10 milioane de lei

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), autoritate aflată sub gestionarea Ministerului Mediului și Pădurilor, a finalizat lista localităților care vor beneficia de fonduri pentru iluminatul stradal. Finanțarea a vizat sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public (sesiunea 24 iulie-22 septembrie 2020). Printre localitățile din mediul rural care au depus proiecte s-au numărat și unele din județul Iași. Un număr de 12 comune din județul Iași au reușit să obțină o finanțare totală de 10 milioane de lei. Comunele de până în 5.000 de locuitori au avut un grant maxim de 500 de mii de lei. În schimb, localitățile cu peste 5.000 de locuitori au putut accesa 1 milion de lei.

Lista comunelor din județul Iași care au prins fonduri AFM

Comuna Miroslava va beneficia de o valoare eligibilă de 1,1 milioane de lei, din care suma propusă la finanțare a fost de 975 de mii de lei. Și comuna Belcești va beneficia de un proiect cu o valoare de 1,1 milioane de lei, din care valoarea finanțată va fi de 987 de mii de lei. De asemenea, comuna Scobinți a fost declarată eligibilă pentru un proiect de 1 milion de lei. Suma pe care Administrația Fondului pentru Mediu o va aloca este de 984.641 de lei. Conform explicației AFM, suma a fost diminuată după ce au fost refăcute calculele, cheltuielile eligibile fiind stabilite conform devizului. Localitatea ieșeană Cucuteni a fost declarată eligibilă pentru un proiect de 386.385 de lei, valoarea finanță urmând a fi de 343.882 de lei. În cursul anului trecut, și alte comune din județul Iași au beneficiat de sprijin din partea AFM pentru iluminatul public stradal. (…)

 

Comunele din Iași vor schimba întreg sistemul de iluminat

În lista comunelor din județul Iași care au prins fonduri de la AFM se află și localitatea Moțca. Comuna de lângă municipiul Pașcani a prins un proiect eligibil de 1,1 milioane de lei. Valoarea finanțată în acest caz va fi de 993.955 de lei. Comuna Erbiceni va beneficia de un proiect eligibil de 1,1 milioane de lei. Suma finanțată va fi de 1 milion de lei.

Citeste articolul integral pe BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI