22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Lista blocurilor din Pascani care nu vor primi căldură, din cauza datoriilor

Veşti proaste pentru locatarii de la bloc, unde sunt datorii mari la plata căldurii. Regia păşcăneană de termoficare a anunţa că de pe  9 noiembrie va relua furnizarea apei calde şi a agentului termic,  doar la unităţile şcolare şi acolo unde beneficiarii îşi achita facturile. Mai exact RAGCL va închide robinetele in scarile de bloc cu restante mai mari de 5000 lei.

„Vă înștiințăm că începând cu 09.11.2018 vom relua furnizarea agentului termic și a apei calde în sistem centralizat, în Municipiul Pașcani. Nu se va furniza agent termic și apă caldă la scările unde se înregistrează restanțe mari la încălzire sau nu se permite accesul în vederea debranșării apartamentelor cu datorii la R.A.G.C.L. Fac excepție apartamentele la care proprietarii au semnat sau vor semna procese verbale de eșalonare la plata a datoriilor. Invităm clienții cu datorii la sediul Regiei pentru achitarea debitelor restante sau pentru semnarea proceselor verbale de eșalonare a datoriilor.” se arata intr-un comunicat al RAGCL.

Pe lista neagră sunt 91 de scări de bloc unele cu datorii istorice care depăşesc 100.000 de lei. Numai de aici regia are de recuperat aproape 2,4 milioane de lei,  bani care ar ajunge pentru achitarea tuturor restantelor la furnizorii de gaze şi ar mai rămâne.

De exemplu la căminul ITP sunt facturi neachitate de aproape 121 000 lei, la M1 Crizantema şi cămin Remar câte 70.000 lei cu aproximaţie iar la blocul P4 din cartierul Vatra,  peste 150.000 lei.

Pentru reluarea furnizarii apei calde si caldurii,  trebuie achitate datoriile sau macar esalonate pe baza unui proces verbal semnat de cei in cauza.

Primarul municipiului a subliniat faptul că regia are nevoie de  măsuri concrete  pentru recuperarea debitelor,  aşa încât copiii din şcoli şi grădiniţe precum şi abonaţii care şi-au achitat facturile să nu aibă de suferit.

Menţionăm că Primăria Paşcani a achitat toate facturile la căldură pentru unităţile bugetare din subordine. De asemenea subvenţia la căldură a fost suplimentata şi achitata în avans până la sfârşitul acestui an tocmai pentru că RAGCL să poată achita o parte din angajamentul cu noul furnizor de gaz.

Scări Cu Datorii Mai Mari de 5.000 Lei – RAGCL PASCANI by orizontul pascani on Scribd

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI