More

  Lista analizelor obligatorii pe care trebuie să le facă fiecare copil la începutul anului şcolar

  Array

  Înainte de începerea fiecărui an şcolar, copiii ar trebui să fie consultaţi de un medic de familie sau de un specialist în pediatrie, care să le evalueze starea de sănătate.

  Medicii spun că începerea fiecărui an şcolar înseamnă o schimbare pe toate planurile, indiferent dacă copilul este în primul an de studiu sau în ultimul. După o perioadă relaxantă, cel mic va trebui să depună efort fizic şi psihic pentru a se adapta, iar părinţii trebuie să se asigure că el le poate susţine, mergând cu el la un consult medical general.

  „Un consult medical va identifica corect eventuale probleme de sănătate ale celui mic. Medicul poate evalua dacă acesta este apt pentru orele de sport, dacă funcţia vizuală este în parametri normali, dacă tensiunea arterială este normală şi per ansamblu, dacă el este pregătit fizic pentru a face faţă schimbărilor aduse de noul stil de viaţă”, spune dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iaşi.

  În cazul în care analizele la care este supus cel mic arată că există o problemă de sănătate care necesită un tratament medicamentos, părinţii trebuie să ţină cont de sfatul medicului în ceea ce priveşte administrarea medicaţiei. „Am întâlnit părinţi care au redus perioada de tratament recomandată de medic sau dozele medicamentelor sau părinţi care din dorinţa de a îmbunătăţi starea de sănătate a celor mici cât mai repede au dat medicamente fără să consulte un medic. Medicamentele nu sunt bomboane şi trebuie tratate cu seriozitate. Întrebaţi medicul înainte de a presupune diagnosticul sau de a trata copilul, recomandăm să nu modificaţi prescripţia medicală şi să nu actionaţi după sfaturi neautorizate”, a precizat medicul Moraru.


  Continuare pe Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

  Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului,...

  Pompierii au dat jos 200 kg de tencuială, ce era să cadă de pe pereții blocului PTTR din spatele Poștei Deal

  Pompierii pascaneni au fost chemati joi, 25 februarie a.c., de catre un cetatean care a observat ca la etajul patru al blocului PTTR din...

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “ Plafonarea salariilor din sistemul bugetar echilibrează financiar bugetul de anul acesta”.

  Ne aflăm în situația în care statul român consumă mai mult decât își permite. Problema lipsei banilor din bugetul statului e una de zeci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp