More

  Lista alimentelor care provoacă oboseală şi somnolenţă

  Array

  Dormim 7-8 ore pe noapte şi cu toate acestea ne simţim în permanenţă obosiţi. Oamenii de ştiinţă americani susţin că starea de somnolenţă poate să fie efectul dietei pe care o urmăm. Aceştia sunt de părere că există o serie de alimente care au un impact negativ asupra performanţei de zi cu zi. Savanţii au realizat o listă cu alimentele care duc la apariţia senzaţiei de oboseală şi de somnolenţă.

  Pe primul loc se situează băuturile alcoolice, care provoacă somnolenţa şi împiedică organismul să se relaxeze. Pentru a fi în formă, este indicat să bem alcool în cantităţi moderate şi dacă este posibil nu în fiecare zi.

  Dulciurile sunt responsabile de modificările nivelului de glucoză din sânge, care favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman. Nutriţioniştii spun că acest tip de alimente oferă organismului energie doar pentru o scurtă durată de timp.

  Pe locul trei se situează carnea de curcan. Savanţii au constatat că proteinele din acest tip de carne provoacă o scădere a eficienţei, provocând astfel o stare de relaxare.

  Produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă sunt şi ele incluse pe lista alimentelor care provoacă oboseală şi somnolenţă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, la fel ca şi dulciurile, pastele sunt responsabile de salturi ale glucozei în sânge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia.

  Clasamentul se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv, mai arată datele cercetării.

  Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI