20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Lista alimentelor care provoacă oboseală şi somnolenţă

Ultimele știri

Dormim 7-8 ore pe noapte şi cu toate acestea ne simţim în permanenţă obosiţi. Oamenii de ştiinţă americani susţin că starea de somnolenţă poate să fie efectul dietei pe care o urmăm. Aceştia sunt de părere că există o serie de alimente care au un impact negativ asupra performanţei de zi cu zi. Savanţii au realizat o listă cu alimentele care duc la apariţia senzaţiei de oboseală şi de somnolenţă.

Pe primul loc se situează băuturile alcoolice, care provoacă somnolenţa şi împiedică organismul să se relaxeze. Pentru a fi în formă, este indicat să bem alcool în cantităţi moderate şi dacă este posibil nu în fiecare zi.

Dulciurile sunt responsabile de modificările nivelului de glucoză din sânge, care favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman. Nutriţioniştii spun că acest tip de alimente oferă organismului energie doar pentru o scurtă durată de timp.

Pe locul trei se situează carnea de curcan. Savanţii au constatat că proteinele din acest tip de carne provoacă o scădere a eficienţei, provocând astfel o stare de relaxare.

Produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă sunt şi ele incluse pe lista alimentelor care provoacă oboseală şi somnolenţă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, la fel ca şi dulciurile, pastele sunt responsabile de salturi ale glucozei în sânge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia.

Clasamentul se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv, mai arată datele cercetării.

Gandul

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI