27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Lipsa de interes pentru dezbaterea proiectului de bugetului Pascaniului

Astazi de la ora 15.00 a avut loc dezbaterea publica a Proiectului de buget al municipiului Pascani pentru anul 2013 precum si a listei de investitii.  Desi evenimentul a fost organizat dupa-amiaza si intens mediatizat, in sala de seminarii a institutiei au fost prezente doar cateva zeci de persoane majoritatea dintre ei functionari, consilieri locali, ziaristi si sefi de institutii publice.
Pentru inceput, primarul Pascaniului a facut o prezentare generala a bugetului.
A urmat administratorul public, Gica Zanet, care a prezentat veniturile si cheltuielile prognozate pentru acest an.
La final au fost doar cateva intrebari si propuneri. Un om de afaceri a intrebat daca Primaria va mai finanta, din bani publici, extinderile de gaz in locurile unde nu sunt inca retele de distributie.
De asemena, consilierul PNL Marius Pintilie a intrebat care sunt alocatiile bugetare pentru cultura, sport religie si ONG-uri.
In acelasi context s-a discutat despre sumele alocate Clubului Municipal Sportiv Pascani, aproape 7 miliarde de lei vechi. Consilierul Vasile Plesca a mentionat ca este pentru prima data cand de la bugetul local se aloca bani, si pentru sport nu numai pentru intretinerea bazei sportive si plata salariatilor. El a spus ca banii vor fi impratititi pentru toate sporturile nu numai pentru fotbal.
Mentionam ca in acelasi context priamarul Pantazi a spus ca sunt asigurate fondurile necesare pentru plata obligatiilor sociale persoanelor si insotitorilor cu handicap si ca in acest an nu sunt bani pentru construirea unui nou padoc. Mai mult, el a spus ca repararea drumurilor este o prioritate pentru Primarie, in maxim 2 ani acestea urmand sa fie modernizate in totalitate. Pentru acest an, administratia locala intentioneaza sa imprumute cca 3 milioane de lei in vederea asfaltarii a cca 7 km de drum la care se adauga inca cateva milioane de lei pentru repararea si plombarea tuturor strazilor.
Bugetul urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local Pascani, in sedinta programata joia viitoare, de la ora 12.0.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow