21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Lipsa de interes: Investitie de miliarde de lei, nefolosita la Mogosesti Siret

O investitie in valoare de peste 6 miliarde de lei vechi putrezeste, in pamant, fara a fi folosita in scopul in care a fost facuta.
Este vorba despre trei pompe de caldura de ultima generatie achizitionate cu bani de la Ministerul Mediului, care au fost amplasate la doua scoli si o gradinita din comuna Mogosesti Siret. Investitia a fost facuta pe parcursul anului 2011 cu scopul reducerii cheltuielilor de incalzire a unitatilor de invatamant cu peste 50%.

Desi pare greu de crezut, ele nu vor fi folosite nici in acesta iarna pe motiv ca Primaria nu a gasit in bugetul local suma de 150 de milioane de lei vechi pentru racordarea la retelele de curent electric. Reprezentantii comunei sustin ca in aceasta iarna scolile vor fi incalzite tot cu lemne, chiar daca costurile sunt mult mai mari, pe motiv ca acestea ar urma sa fie achizitionate pe datorie si sa fie achitate din bugetul pentru anul viitor. Mai mult, edilii comunei sustin ca primaria nu are bani nici macar pentru asigurarea salariilor pana la sfarsitul anului.

Alte articole