3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022
Array

Linguri, linguroaie si polonice, sambata la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu”

“Nu exista popor in lume caruia sa nu-i fie sfanta traditia obiceiurilor stramosesti”, a scris economistul Dionisie Pop Martian in “Analele economice”.
In acest sens, Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani, va fi gazda sambata 17 noiembrie 2012, incepand cu ora 11.00, unui eveniment cu titlul “Simboluri si Traditii in Spatiul Moldovenesc” in care vor fi expuse obiecte traditionale cum sunt linguri, linguroaie si polonice.

Programul de desfasurare este urmatorul: la ora 11.00, va avea loc deschiderea expozitiei in care vor cuvanta oficialitatile locale si organizatorii. Acest moment va fi urmat de prezentarea expozitiei de catre etnograful Marcel Lutic, dr Tudor Diaconescu si muzeograful Dana Calistru. Urmeaza un alt moment numit “portrete de mesteri polpulari”, vor prezenta: Florin Cramariuc din Suceava, Stefan Grigoriu de la Targu-Neamt, Viorel Marian de la Falticeni, Maricel Apalaghiei din Hulub-Dangeni, Botosani, Valentina Acasandrei din Iasi, Lucica Ciobanu din Baltati, Vasile Neamtu din Nemtisor si Mircea Mihailescu din Harlau.

La acest vernisaj sunt invitati dr. Tudor Diaconescu si etnograful Marcel Lutic. Expozitia este organizata de catre Muzeul Municipal Pascani in colaborare cu Primaria Municipiului Pascani, Casa de Cultura si Biblioteca Municipala si are urmatorii colaboratori: Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul Etnografic al Moldovei, Complexul Muzeal Neamt, Muzeul de Istorie Roman, Complexul Muzeal Judetean “Iulian Antonescu” Bacau si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow