More

  Limbi străine predate de elevi. O oră locul la catedră a fost ocupat de adolescenții pasionați de limbile moderne

  Array

  Un mod inedit de învăţare a limbilor străine la un liceu din Paşcani. Elevii de la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” au fost profesori pentru colegii lor şi în câteva minute au încercat să îi înveţe cele mai uzuale expresii în italiană, franceză, engleză, spaniolă sau germană. Activitatea a avut loc ieri, 27 septembrie începând cu ora 11.30 la instituţia de învăţământ.

  Prima care a spart gheaţa şi şi-a învăţat colegii câteva cuvinte în limba rusă a fost Lucia din Republica Moldova. Tânăra a început cu prezentarea alfabetului chirilic specific acestei limbi după care i-a provocat pe adolescenţi să se prezinte în rusă.

  O altă adolescentă a fost profesoară de limba germană pentru câteva minute. Raluca şi-a învăţat colegii să salute în funcţie de momentele zilei dar şi expresii uzuale din Germania.

  Şi cântecele au avut menirea să îi înveţe pe tineri mai multe limbi străine. O melodie despre dragoste tradusă în mai multe limbi a fost cântată în cor de elevii şi profesorii prezenţi în sală.

  La sfârşitul activităţii, elevii şi profesorii au susţinut un test audio, la finalul căruia fiecare a primit un certificat lingvistic valabil o zi pe care s-a trecut calificativul obţinut.

  Reamintim că la începutul acestei săptămâni şi elevii Liceului Tehnologic “M. Busuioc” au învăţat expresii uzuale în mai multe limbi europene. Vedeta “orei” altfel de limbi străine a fost Cenuşăreasa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI