13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Liderul PNL Pascani nu este incompatibil. Inspectorii ANI nu au avut dreptate

Judecatoriii Curtii de Apel Iasi au admis actiunea consilierului PNL Marius Pintilie impotriva Agentiei Nationale de Integritate. Conform hotararii pronuntate astazi, Raportul de evaluare al ANI din 14 iunie 2016 a fost anulat, cu drept de recurs in 15 zile. Conform inspectorilor ANI, liderul PNL Pascani ar fi fost in situatie de incompatibilitate si in conflict de interese de natura administrativă şi penală cu funcţia de consilier local iar daca decizia lor ar fi ramas valabila ar fi avut ca efect pierderea mandatului si sanctiunea de a nu mai ocupa o functie sau deminitate publica timp de trei ani de zile. In urma hotararii judecatoresti Pintilie a scapat de acuzatiile si sanctiunile ANI.
In decizia de integritate emisa anult trecut se arata ca unele dintre societăţile unde consilierul este acţionar ar fi încheiat mai multe contracte cu instituţii din subordinea Consiliului Local, în perioada 2012 – 2016, in primul mandat de consilier local, în valoare totală de peste 1,8 milioane de lei.
De cealaltă parte, Marius Pintilie a sustinut tot timpul că societăţile sale nu ar fi avut nici un contract încheiat cu instituţii publice din subordinea Consiliului Local şi că acele cumpărături. verificate de ANI, ar fi fost făcute direct din magazinele sale fără nici o înţelegere prealabilă.
Totuşi cele mai mari plati au fost făcute după recepţia facturilor. Asta însemna ca reprezentanţii instituţiilor au luat sau au primit produsele fără să le plătească la casă, au ieşit cu ele din magazin sau au fost transportate direct la şcoli şi grădiniţe iar facturile au fost achitate mai târziu ceea ce implică în mod evident acordul administratorilor. Mai mult toate achiziţiile au fost făcute fără nici o procedură, licitaţie sau încredinţare directă.
Într-un caz similar, tot fără contracte, un alt ales local a fost găsit incompatibil la Târgu Neamţ. Este vorba despre consilierul local Mihaela Marian, care a furnizat Primăriei şi instituţiilor subordonate produse în valoare de 43.934 lei.
Conform unor surse neoficiale se pare că plângerea formulată împotriva celor patru a fost semnată de Ion Motatu.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI