24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Liderul opoziţiei din CL Paşcani: Vă propun să ieşim din asociaţie. ARSACIS şi Apa Vital, o nouă păcăleală. Benes: Pascaniul nu are soluţii

horacredit.ro/
creditfix.ro
creditprime.ro
elefant.ro
answear.ro
elefant.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
vivacredit.ro

Ultimele știri

Situaţia serviciilor publice de apă şi canalizare se complică, din nou, la Paşcani. În şedinţă extraordinară de astăzi liderul opoziţiei, consilierul PNL Marius Pintilie a cerut legislativului local ieşirea municipiului Paşcani din asociaţia judeţeană ARSACIS.

El a motivat ca măsura se impune deoarece asociaţia judeţeană refuza să dispună achitarea redevenţei pentru folosirea reţelelor şi a staţiei de epurare, în suma de 1,8 milioane de lei, pe an, necesară municipalităţii pentru achitarea ratei la creditul de la Banca Europeană de Investiţii.

Mai mult liderul PNL Paşcani a precizat că încercarea de anulare a hotărârii consilierilor locali prin care a fost stabilită valoarea redevenţei este o nouă păcăleală marca ARSACIS şi APA VITAL.
Consilierul liberal a atras atenţia că dacă va fi deschis un proces pe acesta tema Pascaniul nu va mai încasa nici un leu din redevenţa, pe perioada litigiului cu ARSACIS.
În replică edilul municipiului i-a invitat pe consilieri să iniţieze un proiect de hotărâre pentru ieşirea Pascaniului din ARSACIS şi să îl voteze, dar să se gândească şi la consecinţe.
Primarul păşcănean a explicat că rămânerea serviciilor la PSA nu era o soluţie deoarece societatea era în pragul falimentului din cauza datoriilor.
Propunerea consilierului liberal, îmbrăţişată de cât mai mulţi consilieri locali, nu pare să îi zdruncine pe reprezentanţii ARSACIS. Directorul executiv al asociaţiei a explicat că Pascaniul nu are alternative mai bune şi că ar fi prea târziu pentru un astfel de demers.
Menţionăm că în vara anului 2014 Consiliul Local al municipiului Paşcani a hotărât aderarea la ARSACIS şi delegarea serviciilor societăţii Apa Vital.
Câteva luni mai târziu hotărârea a fos abrogata la solicitarea unui grup de cetăţeni iar în vara anului 2015 serviciile au fost, din nou delegate, operatorului ieşean cu condiţia ca redevenţa să fie plătită integral pentru acoperirea creditului contractat pentru reabilitarea aductiunii de apă şi a staţiei de epurare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI