14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Liderul de sindicat de la Scudas a fost dat afara de la societate

Continua misterul fabricii SCUDAS S.A Pascani. Intrata in insolventa si scoasa la vanzare, societatea a ajuns sa fie vanduta pe bucati. In luna august 2012, firma ieseana Mecano Fuc S.A. Iasi, a preluat o buna parte din SCUDAS SA, iar de atunci muncitorii fabricii nu mai stiu ai cui sunt, asta pentru ca ei nu au semnat nici un contract cu firma respectiva.

Ieri, 3 octombrie 2012, liderul de sindicat al muncitorilor de la SCUDAS, Ion Butescu, a mers la fabrica pentru a vorbi despre drepturile salariatilor, cu noua conducere. El a mai incercat lucrul acesta si la prima vizita a directorului Dan Buceag, de la firma Mecano Fuc S.A., dar se pare ca noua conducere nu vede un folos in existenta unui astfel de sindicat, deoarece a refuzat orice discutie cu el.

Ion Butescu, spune ca muncitorii de la SCUDAS au fost trimisi in somaj, cu promisiunea de a fi trecuti pe noua societate unde vor semna contracte, insa nici un muncitor nu a semnat vreun contract colectiv de munca pana in momentul de fata.  In aceeasi situatie se afla si liderul de sidicat, ceea ce inseamna ca nu mai poate exercita aceasta functie din momentul in care nu mai lucreaza la societatea pascaneana.

Practic nimeni nu stie ce se va intampla cu angajatii societatii, cati vor fi preluati de noua firma si cati vor fi concediati si cine ii va reprezenta.

Noii patroni ai societatii nu au putut fi contactati pentru a coment acest caz.

Alte articole