More

  Liderii lumii salută alegerea primului papă din Americi

  Array

  Liderii din întreaga lume şi mai ales din ţările în curs de dezvoltare au salutat miercuri alegerea Papei Francisc, argentinianul Jorge Bergoglio, „primul papă din Americi”.

  „Alegerea sa stă mărturie (…) forţei şi vitalităţii unei regiuni ce influenţează din ce în ce mai mult lumea, iar la fel ca milioane de americani hispanici, noi, aici în Statele Unite, simţim aceeaşi bucurie în această zi istorică”, a declarat preşedintele Statelor Unite Barack Obama, care a adresat „urări călduroase (…) primului papă din Americi”.

  Preşedinta argentiniană Cristina Kirchner i-a urat noului papă o „o misiune pastorală fructoasă în exercitarea unor astfel de responsabilităţi imense în căutarea dreptăţii, egalităţii, fraternităţii şi păcii umanităţii”.

  Preşedinta Braziliei Dilma Rousseff a subliniat că „credincioşii” îl aşteaptă „cu nerăbdare” la Rio de Janeiro pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, în iulie.

  Uniunea Europeană i-a urat un pontificat de durată, pentru a reuşi să „promoveze pacea, solidaritatea şi demnitatea umană”.

  Preşedintele francez Francois Hollande a asigurat că „Franţa, fidelă istoriei sale şi principiilor universale ale libertăţii, egalităţii şi fraternităţii (…) va continua dialogul de încredere pe care l-a avut mereu cu Sfântul Scaun”.

  „Simbolul alegerii unui papă din America latină ne încântă şi ne impresionează”, au declarat episcopii din Africa de Sud, în opinia cărora noul papă, fiul unui „umil lucrător feroviar, cunoaşte bine problemele şi provocările cu care se confruntă lumea în curs de dezvoltare”.

  Continuare pe Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bărbat de 49 de ani, găsit mort într-o pădure din preajma comunei Sirețel

  Un barbat in varsta de 49 de ani din comuna Siretel si-a gasit sfarsitul intr-o padure din apropiere. Localnicul ar fi plecat dupa lemne....

  Noi prevederi la nivel național, în contextul alegerilor de duminică – DOC

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, Hotărârea numărul 56. Principalele prevederi și propuneri ale Hotărârii sunt: - Actualizarea listei statelor...

  Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

  Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI