9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Licitație pentru noul cimitir de la Pașcani. Lucrările vor fi executate în doi ani – FOTO

Administrația locală din Pașcani a scos la licitație lucrările pentru amenajarea noului cimitr al municipiului. Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 6,1 milioane lei fără TVA iar ofertele de preț pot fi depuse până pe 28 februarie ora 15.00. Este vorba despre o procedură simplificată, constructorul cu cel mai mic preț urmând să fie declarat câștigător. Conform datelor din dosarul de licitație investiția ar urma să fie făcută în maxim doi ani de zile de la emiterea ordinului de începere al lucrărilor iar garanția de bună execuție va fi de 36 de luni.

Va fi construită o clădire cu o capelă de aproape 186 mp, spații administrative și sală de mese în suprafață de 147 mp și un turn pentru clopotniță de 24 mp. Vor fi delimitate 939 de locuri de veci și vor fi amenajate 43 de locuri de parcare. De asemenenea, vor fi amenajate 1131 mp de trotuare, 2244 mp de spații verzi, o platformă pentru uz gospodăresc de 63 mp precum și un drum de acces auto cu lățimea de 6 m care va străbate terenul Școlii Ion Creangă, cu acces la strada Dragoș Vodă.

Menționăm că din totalul de 14662 mp de teren alocat pentru noul cimitir doar cu puțin peste o treime  – 5431 mp este prevăzut pentru locurile de veci.

Menționăm că cea mai mare parte din banii necesari realizării investiției sunt deja disponibili în bugetul local. Primăria a contractat în anul 2021 un împrumut din Trezoreria Statului de 11 milioane de lei pe o perioada de 5 ani de zile din care 6 milioane pentru amenajarea noului cimitir iar restul pentru modernizarea pieței din zona Vale. Banii nu au fost cheltuiți până acum dar au fost achitate dobânzi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow