21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Licitatie pentru dezapezirea Pascaniului. Noile utilaje, anul viitor

Administraţia din Paşcani a ajuns la concluzia că nu mai are timp să cumpere utilajele necesare pentru a asigura deszapezirea municipiului, din cauza procedurilor încâlcite de achiziţii. Din acest motiv serviciile au fost scoase la licitaţie, în prag de iarnă. Suma pusă la bătaie este de peste 150.000 de lei din bugetul local.

Anunţul de achiziţie a fost postat deja online iar ofertele pot fi depuse până cel târziu marţi 14 noiembrie. Ofertanţii trebuie să aibă la dispoziţie un autocamion un autogreder un buldo-excavator şi un încărcător cu cupă, pentru evacuarea zăpezii de pe străzile municipiului.
Materialul antiderapant va fi pus la dispoziţie de Primărie. A fost cumpărat deja nisipul şi sarea necesare  pentru a fi împrăştiate în zonele cu probleme şi urmează să fie achiziţionata soluţia de dezgheţare pentru scările mari şi cele mici.
Procedura de achizitie a utilajelor este încă în derulare. Deocamdată se analizează ofertele primite dar este nevoie şi de avizul Comisiei Naţionale de Împrumuturi pentru încheierea contractului de leasing prin care vor fi achiziţionate o maşină multifuncţională pentru curăţenia stradală, o autobasculantă cu lama şi sărăriţa şi un autogreder. Valoarea totală a contractului este de cca 3 milioane de lei, din care o tremie sunt costurile împrumutului pe cinci ani de zile. De la bugetul local a fost alocată suma de 560.000 lei în timp ce costul utilajelor este puţin peste 2 milioane de lei.
Reprezentanţii Primăriei spun că până la sfârşitul acestui an sau cel târziu în primele luni ale anului viitor contractul de achizitie va fi semnat şi vor fi livrate utilajele.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow