-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Licitaţie lansată în ceasul al 12-lea pentru trei obiective importante din Paşcani

Până la sfârşitul anului viitor, primăria locală speră să ridice o grădiniţă, să amenajeze terenul din jur şi o stradă şi să refacă o sală de sport din centrul oraşului.

Cu 10,8 milioane de lei, Primăria Paşcani încearcă să prindă mai mulţi iepuri în cadrul unui proiect menit să revitalizeze oraşul de pe Siret prin modernizarea infrastructurii educaţionale şi a infrastructurii publice adiacente.

Anunţat încă de la începutul anului, contractul lansat abia acum în licitaţie vizează construirea unei grădiniţe şi amenajarea terenului aferent din strada Ştefan cel Mare nr. 17, reabilitarea sălii şi terenului de sport la Şcoala „Iordache Cantacuzino” din apropiere şi modernizarea Aleii Parcului.

Grădiniţa este proiectată pe trei niveluri, cu o suprafaţă desfăşurată de 2000 mp. Terenul din jur va avea amenajat locul de joacă, alee de acces auto cu parcare dinspre Aleea Parcului şi str. Ştefan cel Mare, alei pietonale, spaţii verzi şi iluminat ambiental.

La sala de sport, o clădire tot cu trei niveluri, vor trebui refăcute hidroizolaţia, tencuielile pe pereţi şi tavane, instalaţiile existente şi amplasarea unui sistem de panouri solare, pentru apa caldă menajeră, respectiv fotovoltaice, pentru suplimentarea consumului necesar iluminatului.

Cât priveşte Aleea Parcului, aici ar trebui realizată o nouă structură rutieră din pavele carosabile şi respectiv pietonale, colectarea şi evacuarea apelor, iluminat de siguranţă şi sistem de supraveghere video etc.

Anunţul făcut la începutul anului fixa perioada de implementare până la sfârşitul lui 2022. Licitaţia lansată acum menţionează o durată a contractului de 10 luni. Ofertele sunt aşteptate până pe 9 ianuarie, cea mai mare parte a finanţării – 9,8 milioane de lei, sumă nerambursabilă – fiind asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Totuşi, procedura lansată pe platforma electronică de achiziţii publice precizează că nu e vorba de un proiect sau program finanţat din fonduri ale Uniunii Europene.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow