-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Licitatie dubioasa la Scoala “Iordache Cantacuzino”. Societatea cu cea mai buna oferta, trimisa la plimbare pentru ca a avut preturile “nejustificat de mici”

Licitatie dubioasa pentru finalizarea lucrarilor de mordernizare a Scolii “Iordache Cantacuzino”. Dupa renovarea pe exterior a cladirii si a acoperisului, cu bani din fonduri europene, urmeaza sa fie facute o serie de reparatii si amenajari la grupurile sanitate, in salile de clasa, la retelele electrice dar si pentru conformarea la normele ISU. De acesta data banii vor fi alocati din bugetul local, mai exact dintr-un imprumut contractat de Primarie.

Este vorba despre un proiect cu finantare europeana in valoare totala de aproape 6 milioane de lei, impartit in doua loturi. Prima parte de lucrari a inceput in februarie a.c. si au fost finalizate cateva luni mai tarziu iar a doua parte trebuie realizata in termen de sase luni de zile. Primarul municipiului spune ca asteapta sa incheie contractul cu societatea care a castigat licitatia, Ungureanu Trans SRL, aceeasi care a facut si lucrarile exterioare.

Licitatia pentru cea de-a doua parte a proiectului a durat cateva luni de zile. Nu pentru ca nu au fost participanti sau din cauza contestatiilor ci pentru evaluarea ofertelor. Comisia de licitatie a avut nevoie de mult timp pentru a desemna castigatoare firma care a avut cea mai mare oferta.
Au fost trei ofertanti din care unul a fost descalificat.
SC Ungureanu Trans SRL din Iasi a oferit aproape 2,2 milioane de lei, cu putin sub suma scoasa la licitatie, aproape 2,3 milioane de lei iar SC Oli Construct SRL din comuna Tatarusi, mai putin cu aproape 250 000 lei.
In mod surprinzator a fost declarata castigatoare societatea cu pretul cel mai mare, desi unicul criteriu de departajare ar fi trebuit sa fie “ pretul cel mai mic”.

Contactat telefonic de reporterii BIT TV, administratorul societatii, Bogdan Buduseanu a spus ca se simte nedreptatit dar ca nu are timp sa faca contestatie. A primit numeroase cereri de clarificare si la toate a dat explicatii si a prezentat documentele necesare. El a precizat ca in adresa trimisa de Primaria Pascani se arata ca a pierdut licitatia pe motiv ca “ a avut preturi nejustificat de mici”.
Constructorul sustine ca are depozite de materiale cu preturi de producator ceea ce ii permite sa aiba tarife mai bune. De asemena lucrarile executate sunt de calitate iar dovada sunt cladirile construite in comunele din judetul Iasi, inclusiv scoli si gradinite. Are peste o sute de muncitori angajati, unii chiar din Pascani. Intrebat de reporterii BIT TV, primarul municipiului, a refuzat sa comenteze acesta situatie.

Daca contractul de executie va fi semnat cu societatea care a castigat licitatia, la cel mai mare pret, municipalitatea va achita cu aproape 250 000 lei mai mult decat cea mai buna oferta, pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a Scolii “Iordache Cantacuzino”. Chiar daca banii vor fi imprumutati din banci, apoi rambursati din taxele si impozitele pascanenilor, primarul Marius Pintilie spune ca nu poate face nimic si ca intreaga responsabilitate apartine mebrilor comisiei de lciitatie. El a refuat sa spuna care sunt functionarii care au facut parte din comisie pentru a nu fi expusi.

Mentionam ca si acesta licitatie urmeaza sa fie verificata de finantarorii care au aprobat proiectul. Daca vor fi gasite nereguli, Primaria Pascani risca sa dea inapoi banii incasati din fonduri europene. Pana acum, reprezentantii Primariei au refuzat sa puna la dispozitia jurnalistilor procesul verbal al licitatiei, iar datele finale nu au fost publicate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow