32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Licitație cu atenționare pentru deszăpezirea drumurilor judeţene: sarea pusă pe zăpada din trafic poate fi periculoasă

A fost lansată licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene

Autorităţile judeţene au lansat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor în sezonul rece. Potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Elec­tronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea contractului a fost estimată la aproape 3 milioane de lei. Obiec­tul contractului vizează întreţinerea curentă a drumurilor pe timp de iarnă în perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017. „Cantitatea aprovizio­na­tă de sare pentru zonele unde se acţionează cu amestec de material antiderapant şi sare va fi direct proporţională cu cantitatea de nisip antiderapant, de regulă 20% din greutatea acestuia“, se arată în caietul de sarcini. Direcţia de Adminis­trare a Drumurilor Judeţene recomandă în documentaţie ca sarea să fie utilizată numai pentru temperaturi la suprafaţa carosabilului mai mari de minus 7 grade Celsius. „Pen­tru temperaturi mai scăzute este periculoasă şi nu se va mai fo­losi. Pentru temperaturi mai scă­zute, până la minus 15 grade Cel­sius, se poate utiliza numai mate­rial antiderapant“, se precizează în documentaţie.

Autoritatea contractantă a prevăzut şi minimul de utilaje pe care potenţialii ofertanţi trebuie să-l aibă la dispoziţie în bazele din judeţ. În total, este vorba despre 40 de utilaje: 18 autorăspânditoare cu lamă, 10 autogredere, 6 încărcă­toare frontale şi şase autoutilaje speciale dotate cu turbofreză. Utilajele vor fi repartizate în bazele din Iaşi (10), Târgu Frumos (8), Paşcani (7), Ţibăneşti (6) şi în punctele de sprijin de la Vlădeni (5) şi Bohotin (4).

În acelaşi timp, ieri, prefectul Marian Grigoraş a convocat Comi­tetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi pentru a verifica stadiul în care se află unităţile din judeţul Iaşi în ceea ce priveşte pregătirile pentru sezonul rece. Potrivit prefectului, la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri există 20 de utilaje proprii şi alte 55 de utilaje puse la dispoziţie de operatori pri­vaţi pentru activitatea de deszăpezire de pe drumurile naţionale. În de­pozite există în jur de 2.000 de tone de sare, 3.500 tone de nisip, 70 tone de clorură de calciu şi aproape 12 kilometri de parazăpezi, care ur­mează să fie instalate după fina­lizarea activităţilor agricole.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow