18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022

Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani, singura școală din județul Iași care a obținut Certificatul de Școală eTwinning

- Advertisement -

Comunicat:

„Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani se numără printre școlile care au obținut Certificatul de Școală eTwinning 2019-20120 în urma parcurgerii celor două etape ale procesului de evaluare.

Placheta și scrisoarea prin care i se conferă certificatul de ”Școală eTwinning 2019 – 2020” a sosit  în iunie 2019, în această săptămână.

Echipa eTwinning de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani este formată din profesor Coşniţă Emilia-Felicia, coordonatorul echipei, deținător a două certificate naționale de calitate și unul european, Anuşca Mihaela, directorul școlii, profesor de matematică, Baciu Simona-Elena, profesor de limba și literatura română și  Ilieş Maria-Magdalena, profesor de fizică.

Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat în 2017, cu intenția de a recunoaște și de a recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală. De la lansare au fost derulate două sesiuni de evaluare pentru obținerea Certificatului de Școală eTwinning.

Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani a fost evaluat în sesiunea decembrie 2018 – februarie 2019, iar în martie a fost anunţat că i s-a acordat distincţia “Certificatul de Şcoală eTwinning”.

Proiectele eTwinning ale liceului care au fost evaluate sunt: „We do exceed the obstacles with art” (derulat în 2017), “EmotionArts” (derulat în 2018), “Easter project” (derulat în 2018), “Zero Waste” (derulat în 2018), “Good Old Earth” (derulat în 2018), “Forest Breathes, Nature Speaks” (derulat în 2017), “Coding (your country) with Scratch” (derulat în 2017). Ultimele două au obținut Certificat Național de Calitate, iar ultimul Certificat European de Calitate.

Certificatul de Școală eTwinning este o distincție care se acordă în urma unui proces de evaluare ce vizează doar activitatea individuală a profesorilor activi pe platforma eTwinning. Pentru acordarea acestei distincţii Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani, au fost evaluate portofoliile de pe platforma eTwinning ale profesorilor: Baciu Simona-Elena, Coşniţă Emilia-Felicia şi Ilieş Maria-Magdalena.

La nivelul județului Iași,  Liceul Teoretic “Miron Costin” este singura școală care a obținut Certificatul de Școală eTwinning, fiind prima școală din județul nostru care obține acest certificat. Certificatul reprezintă o recunoaștere a reușitei personale atât a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din școala noastră.

Începând cu 2014 programul eTwinning face parte integrantă din programul Erasmus+.

Lista şcolilor premiate se găseşte la:

https://www.etwinning.net/en/pub/support/2019–2020-etwinning-school-l.htm#c642

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow