19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
Array

Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” din Pașcani aduce Europa, MAI aproape 9

Ultimele știri

Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” din Pașcani găzduiește concursul de comunicare pe teme europene Europa, MAI aproape 9, organizat de Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Iași și instituția de învățământ pășcăneană.
Elevii și cadrele didactice sunt deja cu pregătirile pe ultima sută de metri, urmând ca pe 9 mai, Ziua Europei, la ora 10,00, să reprezinte, în feluri diverse, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

”Mulți dintre părinții elevilor noștri își exercită dreptul de a munci într-o altă țară a Uniunii. Pentru copii este bine să afle cât mai multe despre țările membre ale UE, despre diversitatea și valorile europene”, afirmă directorul Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”, prof. Elena Panțiru.

”Informațiile despre Uniunea Europeană nu doar subiect din domeniul istoriei, geografiei sau civilizațiilor, artei şi culturii, ele oferă un imens potenţial în ceea ce priveşte abordările inovatoare inter-curriculare, conexiunile şcoală – comunitate, dimensiunea culturală europeană şi accesarea competenţelor-cheie transversa­le ale învăţării pe tot parcursul vieţii. Prin participarea la acest concurs elevii noștri își vor dezvolta abilitățile de comunicare, competențele sociale și civice, spiritul de inițiativă, lucrul în echipă, învătând totodată despre Europa, dar și despre ei înșiși, abilități pe care și le exersează în pregătirea concursului” mai precizează prof. Elena Panțiru.

Prin implicarea în acest concurs, elevii și profesorii participanți se documentează despre statele membre ale Uniunii Europene, istoria lor separată și istoria UE și a ideilor ce o fac ceea ce este, evoluția sa în timp, simbolurile, valorile sale, învățând, în același timp, despre drepturile cetățenilor europeni și oportunitățile pe care le au tinerii în UE.

”Centrul de Informare Europe Direct Iași organizează concursul de comunicare și creativitate Europa, MAI aproape 9 de patru ani deja, astfel că suntem siguri că toți participanții vor oferi un spectacol care va pune în evidență nu doar valorile europene, ci și calitățile lor de ambasadori ai țărilor pe care le vor reprezenta” subliniază Paul Matei, coordonatorul CIED Iași.

Centrul de Informare Europe Direct Iași, găzduit de Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, este unul din cele 31 de centre de informare europeană din România, coordonate de Reprezentanța Comisiei Europene la București, și face parte din cele 500 de centre ale Rețelei Europe Direct din Uniunea Europeană.

Centrul de Informare Europe Direct Iași promovează cetăţenia europeană activă şi informată, oferă cetățenilor informaţii generale privind Uniunea Europeană, contribuie la sensibilizarea populaţiei şi promovează dezbaterea la nivel local şi regional. De asemenea, centrul reprezintă interfaţa instituţiilor europene cu cetăţenii, canalizând feedbackul primit de la aceștia.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
19.2 ° C
21.1 °
17.8 °
96 %
2.3kmh
34 %
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI