18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Liceul Special „Trinitas“ Târgu Frumos, Liceul Special „Moldova“ Tîrgu Frumos și Şcoala Specială Paşcani sunt partenere la evenimentul organizat de ISJ Iași „Zilele învăţământului special şi special integrat“

- Advertisement -

Astăzi şi mâine va avea loc la Iaşi evenimentul „Zilele învăţământului special şi special integrat“, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Aflat la cea de-a III-a ediţie, acesta îşi propune promovarea educaţiei incluzive, drepturile persoanelor cu nevoi speciale în scopul dezvoltării atitudinilor de toleranţă, acceptare şi înţelegere faţă de aceştia, pentru a preveni barierele sociale la nivelul comunităţii.

Activităţile vor începe de astăzi, la Palatul Copiilor, cu deschiderea oficială la ora 12. În programul de astăzi va avea loc şi premierea elevilor şi profesorilor care au avut rezultate remarcabile la învăţătură. Mâine, de la ora 12, la Colegiul Tehnic „Ion Holban“ va avea loc un workshop pe tema „Adaptarea curriculară în învăţământul special – abordări teoretice şi translare în procesul educaţional“. În perioada 7-18 decembrie, se desfăşoară campania „Un dar, un zâmbet, o bucurie“, desfăşurată în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi, o campanie de sprijinire a copiilor din medii sociale defavorizate.

„Scopul acesteia este sensibilizarea şi conştientizarea de către elevi, cadre didactice, părinţi a situaţiei materiale precare a elevilor din categorii sociale defavorizate, precum şi sprijinirea acestora cu rechizite, dulciuri, jucării, în spiritul proiectelor promovate prin Strategia Naţională de Acţiune Comunitară. Evenimentul se desfăşoară anual în această perioadă pentru a celebra Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi, sărbătorită la nivel mondial în data de 3 decembrie, şi constituie un prilej de a promova principiile educaţiei incluzive şi a susţine drepturile persoanelor cu nevoi speciale“, a precizat Gabriela Raus, inspector şcolar pentru învăţământ special în cadrul ISJ.

continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow