More

  Liceul Special Moldova Targu Frumos, a castigat un proiect ce prevede dotarea unei camere multisenzoriale

  Array

  C.P.  Proiectul „Colours beyond the shadows”, propus de Liceul Special „Moldova”, va consta în amenajarea unei camere de stimulare multisenzorială, unde cei 118 de copii cu deficienţe de vedere şi asociate vor participa la terapii specifice. 95.519 lei va primi acest proiect şi se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015.

  Fondul „Lumea prin culoare şi sunet” oferă proiectelor câştigătoare finanţări de până la 50.000 de euro, obligaţia propunătorilor fiind aceea de a contribui cu 12-15% din suma necesară dezvoltării şi implementării lor.

  Proiectul „Colours beyond the shadow ʺ are ca scop stimularea multisenzorială ȋn vederea compensării deficienţei de vedere a  copiilor cu deficiențe senzoriale de vedere, prin dotarea şi amenajarea unei camere de stimulare multisenzorială care să permită acordarea serviciilor terapeutice specifice pentru cei peste 100 de copii cu deficienţe de vedere şi asociate din zona Moldovei.
  Obiectivele principale ale proiectului sunt: identificarea nevoilor specifice şi aplicarea serviciilor terapeutice pentru 100 de copii deficienţi de vedere (cu deficienţă gravă/accentuată şi asociată), identificarea resurselor alocate, ȋn vederea achiziţiilor de bunuri şi servicii necesare implementării proiectului (dotarea şi amenajarea camerei de educaţie polisenzorială),  organizarea unor sesiuni de informare și conştientizare privind beneficiile implementării proiectului atât la nivelul instituţiei cât şi la nivelul comunităţii locale.
  Proiectul se va desfășura în cadrul şcolii, pe o perioadă de 6 luni (1 octombrie 2014-31 martie 2015) și are ca rezultate estimate: funcţionarea permanentă a camerei de educaţie polisenzorială dotată cu echipamentul necesar; peste 100 de elevi vor fi evaluaţi ȋn vederea acordării serviciilor terapeutice; elaborarea unui Ghid de bune practici; aproximativ 100 de copii cu deficienţe de vedere şi asociate vor beneficia de terapii specifice ȋn cadrul camerei de educaţie polisenzorială.
  Camera de educaţie multisenzorială va fi inaugurată în cadrul unui eveniment public, conform agendei proiectului, organizat în incinta Liceului Special „Moldova”, la care vor participa reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Consiliului Județean Iași, reprezentanţi ai şcolilor speciale din judeţul Iaşi,  reprezentanți ai presei, precum şi elevi, parinţi și cadre didactice din şcoală, şi nu numai.
  Proiectul va fi finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 95.519 lei.
  Despre Liceul Special „Moldova” Tg. Frumos
  Liceul Special „Moldova” din Tȋrgu Frumos, judeţul Iaşi este singura şcoală pentru elevi cu deficienţe senzoriale de vedere din zona Moldovei. Şcoala a fost ȋnfiinţată ȋn anul 1961 şi şcolarizează ȋn prezent un număr de 118 elevi cu vârsta cuprinsă ȋntre 6 si 20 de ani. Pe lângă deficienţa de vedere, o parte dintre elevi prezintă şi deficienţe asociate. Pe lângă disciplinele obligatorii studiate, conform Curriculumului Naţional, şcoala oferă şi servicii specializate pentru elevii cu deficienţe de vedere (cabinete de asistenţă psihopedagogică, kinetoterapie, orientare şi mobilitate), precum şi cabinete (de gastronomie şi de igienă), care ajută la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Liceul Special „Moldova” dispune şi de internat, unde elevii locuiesc pe parcursul anului şcolar. La sfârşitul ciclului şcolar, marea majoritate a elevilor urmează cursurile universităţilor din Iaşi, Cluj Napoca sau Bucureşti.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI