32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos lansează Proiectul „Stimulare Senzorială Cu Plante Aromatice”

C.P. 23 mai 2022 – Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos anunță începerea proiectului „Stimulare Senzorioală Cu Plante Aromatice” finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Proiectul inițiat de Liceul Special „Moldova” în parteneriat cu Școala Gimnazială Ion Creangă din Târgu Frumos, desfășurat în perioada mai-iulie 2022, își propune implicarea elevilor cu deficiențe de vedere și a elevilor integrați în învățământul de masă,  în cadrul unor activități de terapie ocupațională, cu scopul de a dezvolta abilități de viață independentă, de relaționare și de comunicare.

În cadrul celor 10 săptămâni de proiect se vor organiza 2 ateliere de grădinărit cu plante aromatice și 1 atelier prin care vom organiza o expoziție cu fotografii din cadrul activităților, la care vor participa 10 elevi cu deficiențe senzoriale de vedere alături de 10 elevi din învățământul de masă,  îndrumați de 5 profesori.

Ne bucurăm de fiecare dată când încheiem parteneriate și reușim să accesăm finanțări prin care să desfășurăm activități utile și atrăgătoare pentru elevii nostril, activități care contribuie la dezvoltarea acestora., a declarat Condrea Cătălin Constantin, director în cadrul Liceului Special “Moldova” și unul dintre coordonatorii acestui proiect.

“În cadrul proiectului „Stimulare Senzorială Cu Plante Aromatice” vom implica un număr de 20 de elevi alături de 5 profesori din cadrul celor două instituții școlare partenere și vom realiza o mini grădină cu plante aromatice: busuioc, oregano, mentă, cimbrișor, rozmarin. Proiectul își propune realizarea în tandem a unor ateliere de stimulare senzorială cu focus pe exersarea antrenamentului tactil și olfactiv necesar elevilor cu deficiențe senzoriale de vedere.” au declarat Doru Gabriela și Iftode Liliana, cadre didactice în cadrul Liceului Special “Moldova” și coordonatorii acestui proiect.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și institutiilor non-administrative.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow