18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Liceul „Miron Costin”, evaluat pentru titlul de „Eco-Scoala” (Foto)

- Advertisement -

Miercuri 15 mai, la Liceul „Miron Costin” din Pascani a avut loc evaluarea scolii pentru obtinerea  statutului de „Eco-Scoala” si pentru distinctia “Steagul Verde”.

Este un statut asteptat de 3 ani de zile, timp in care, in cadrul scolii, au fost implementate diverse teme din programul international “Eco-Scoala”. In fiecare an, temele abordate au fost diferite.

La evaluare, elevii au prezentat activitatile derulate de-a lungul celor 3 ani, facand un rezumat al actiunilor desfasurate. Elevii au manifestat un interes deosebit fata de actiunile din acest program,  participand  intr-un numar foarte mare la toate activitatile desfasurate.

La evenimentul de astazi au asistat coordonatorii Centrului Carpato-Danubian de Geologie, reprezentanti ai Inspectoratului Judetean Iasi, parteneri locali , reprezentanti ai primariei si alti colaboratori.

Mentionam ca „Eco-Scoala” este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Dintre acestea, în anul 2017, 67 de ţări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).

Programul Eco-Şcoala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în  găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local. Ȋn anul 2017 au participat 51 454 de şcoli din lume, din care 16 941 deţinCertificat de Eco-Şcoală şi Steagul Verde. Un număr de peste 19 000 000 de copiii şi tineri,peste 1 400 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow