More

  Liceul “M. Costin” – prima opțiune a absolvenților cu medii mari la Evaluarea Națională. Vezi mediile de admitere la liceele din Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

  Array

  Pentru al doilea an consecutiv, elevii care au obţinut note mari la Evaluarea Naţională au ales Liceul “M. Costin” pentru continuarea studiilor. A doua opţiune în topul absolvenţilor a fost Colegiul Naţional “M. Sadoveanu”, dar şi liceele care îi pregătesc pentru diferite meserii.

  Odată cu prima etapă a repartizării elevilor în clasa a IX a s-a stabilit care este cel mai căutat liceu din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău. Astfel prima opţiune a elevilor cu note mari a fost Liceul Teoretic “M. Costin”, unde ultima medie la admitere din acest an a fost 7,76 la Ştiinţe Sociale. Medii mari au fost şi la Filologie unde ultimul elev admis a avut media 8,14, la Matematică Informatică – 8,12, iar la Ştiinţe ale Naturii- 8,26.

  Conducerea unităţii de învăţământ crede că acest lucru se datorează profesionalismului cadrelor didactice şi speră ca încrederea elevilor care au ales acest liceu să fie răsplătită peste patru ani cu rezultate bune la examenul de Bacalaureat.

  Pe locul doi în topul preferinţelor absolvenţilor de gimnaziu s-a aflat Colegiul “M. Sadoveanu”. Aici, ultima medie la admitere a fost 7,04 la specializarea Filologie.

  La Liceul “Ion Neculce” din Târgu Frumos ultima medie de admitere a fost 5,88 la profilul Economic cu trei puncte mai puţin faţă de anul trecut când a fost 8,86.

  Şi Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Hîrlău a fost în topul absolvenţilor de clasa a VIII a. Ultima medie la această unitate de învăţământ a fost 7,05 la Ştiinţe ale Naturii, cu 20 de sutimi mai puţin faţă de anul trecut.

  Dacă până acum, cei mai mulţi absolvenţi de gimnaziu se îndreptau spre liceele teoretice, în acest an opţiunile acestora s-au îndreptat spre unitatatile de învăţământ tehnologice. Astfel la Liceul Tehnologic “M. Busuioc” ultima medie de admitere a fost 5,73 cu aproape două puncte mai mult faţă de anul trecut – 3,98 la profilul Electromecanică.

  Menţionăm că la liceele teoretice din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău nu au mai rămas locuri libere pentru a doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII a. La “Sadoveanu” sunt disponibile 10 locuri la cele patru specializări pentru elevii din Republica Moldova.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI